Чеферин: Първенствата ще бъдат довършени, евротурнири през август

16 Май 2020 14:46

Президентът на УЕФА Александър Чеферин смята, че сезоните в повечето европейски футболни първенства ще бъдат довършени. Кампанията спря малко преди средата на март заради пандемията от коронавирус, като германската Бундеслига рестартира днес.

"Мисля, че поне 80 процента от лигите ще довършат сезона. Всеки има право на свободен избор в това отношение. Що се отнася до мачовете от Шампионската лига и Лига Европа, ще трябва да почакате решението на Изпълкома на УЕФА, който трябва да потвърди датите на оставащите срещи. Но мога да кажа, че ако ситуацията не се промени драстично в катастрофични размери и остане такава, каквато е в момента, то сезонът в Евротурнирите ще може да завърши през август", заяви Чеферин.

Първенствата във Франция, Белгия и Холандия, обаче, бяха прекратени преждевременно заради разпространението на Ковид-19. "Тези, които решиха да не доиграят сезона, ще трябва да преминат през предварителните кръгове, ако искат да участват в турнирите на УЕФА през следващия сезон", каза Чеферин./sportal.bg

 

Main Menu