Премиър лийг одобри смяната на собствеността в Нюкасъл

22 Май 2020 09:21

Клубовете от Премиър лийг са дали зелена светлина за завършване на сделката по смяната на собствеността в Нюкасъл, съобщи таблоидът "Сън". Официалното съобщение за промяната на курса на управление се очаква около 1 юни.

Според британските медии Майк Ашли ще продаде 80 процента от акциите на клуба на саудитски консорциум, който е оглавяван от кронпринца на арабската страна Мохамед бин Салман. Сделката е на обща стойност 300 милиона лири, като 10 процента от клуба ще бъдат придобити от британските милиардери братя Ройбен, които също са част от консорциума.

Въпреки протестите на редица неправителствени организации, че сделката не трябва да се осъществява, тъй като в Саудитска Арабия човешките права не се спазват, представителите на предложения нов управленски екип на "свраките" са покрили изисквания на Премиър лийг за морал и личностни качества.

Финализирането на сделката ще сложи край на 13-годишното управление от страна на Ашли, който бе недолюбван от привържениците на Нюкасъл заради посредствените резултати на терена и липсата на сериозни инвестиции в състава./sportal.bg

LGarden

Main Menu