УЕФА планира да проведе всички мачове от ШЛ и ЛЕ в един град

29 Май 2020 20:28

УЕФА планира да завърши сезона в Шампионската лига и Лига Европа, изигравайки всички кръгове от четвъртфиналите в само един град, заяви президентът на Хетафе - Анхел Торес. Двата европейски клубни турнира бяха прекъснати принудително на осминафиналнтата фаза през март заради пандемията от коронавирус.

"Идеята на УЕФА е турнирите в Лига Европа и Шампионската лига да бъдат подновени от четвъртфиналите. Победителите трябва да бъдат определени в един двубой, но това все още не е потвърдено", коментира Торес пред Cadena COPE. Очаква се решението да бъде взето на 17 юни, когато има среща на Изпълнителния комитет на европейската футболна централа. Обикновено победителите от елиминациите в евротурнирите се определят в два мача.

"Създадена е специална работна група с участието на представители от лиги и клубове, които да проучат опциите. Те биха позволили завършването на настоящия сезон. Разглеждат се различни варианти и на този етап не са взети окончателни решения", заявиха от УЕФА. Някои от осминафиналните двубои от Лига Европа и Шампионската лига бяха отложени и също трябва да бъдат изиграни след принудителната пауза заради пандемията от коронавирус./sportal.bg

Main Menu