Почина президентът на Европейската федерация по борба Цено Ценов

01 Юни 2020 08:42

На 80-годишна възраст почина Ценов Ценов, президент на Европейската федерация по борба и вицепрезидент на Световната централа (UWW).

Българинът бе фактор в международната организация още от нейното създаване през 1978 година, а през 2002-а влиза и в управленски органи та до днес.

Ценов бе сред доайените на ръководни постове и в българския спорт. Бивш председател на Българската федерация по борба, той бе и дългогодишен член на Българския олимпийски комитет, както и изпълнителен директор на фондация "Български спорт".

Българската федерация по борба изказва искрени съболезнования на семейството и близките му. Датата и мястото на поклонението ще бъдат обявени допълнително.

"Напусна ни един достоен човек, който посвети живота си на спорта. Напусна ни мой приятел и голям спортен ръководител. Цено Ценов беше мъдър човек, балансьор, ерудит и администратор от най-високо ниво с огромен опит, доказан авторитет в световната и европейската борба. Уважаван навсякъде той допринесе за имиджа на българския спорт. За него моралът и достойнството бяха сред водещите ценности за човека. Напусна ни личност, която може да служи за пример на всяко едно поколение", написа Красен Кралев.

Main Menu