Сблъсъкът Джошуа-Пулев може да се превърне в шоу за богаташи

23 Юни 2020 14:09
 

Сблъсъкът за световните титли в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев може да се превърне в шоу за малък брой много богати хора. Новината съобщи промоутърът на родния боксьор Боб Аръм пред Sky Sports, цитирани от worldboxingnews.net.

„Еди (Хърн) ми каза за възможността да го направим в „Роял Албърт Хол“ с хиляда души. На високо ниво. Със сервиране на храна и напитки. Да получим входни постъпления като направим това да имаш билет престижно нещо“, разкри собственикът на „Top Rank Boxing“.

Това би спомогнало за минимализиране на загубите от липсата на много хора по трибуните, заради продължаващата пандемия от коронавирус.

Започнаха да се правят сметки и колко би струвал билет за боксовата гала. Специализирани издания излизат с информация за суми от порядъка на 10 хиляди паунда, което при 1000 души публика би означавало приход от 10 милиона паунда.

Припомняме, че „Кобрата“ е номер 1 и задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Титлата държи Антъни Джошуа като двамата трябваше да се изправят един срещу друг. Двубоят беше насрочен да се състои за 20 юни на стадиона на футболния отбор Тотнъм, но бе отложен, заради пандемията от коронавирус. Новата дата – 25 юли, на която трябваше да се срещнат двамата на ринга, също пропадна и за момента не е ясно кога ще се състои сблъсъкът.

Main Menu