Николай Киров: Опитахме се за играем футбол днес и на това се дължи успеха

29 Юни 2020 23:39

Треньорът на Арда Николай Киров записа първа победа начело на тима. Това се случи в домакинството на бившия му клуб Ботев (Пловдив) (1:0). Наставникът остана доволен от своите играчи, като разкри, че още търси оптималната схема на игра според техните качества. Той каза още, че в момента за него е по-важно как ще изглежда Арда през следващия сезон и вече работи по селекцията.

"Опитахме да играем футбол, да задържаме топката, да комбинираме - много неща се получиха. Сменихме и схемата на игра, търсим оптималния вариант спрямо състезателите, с които разполагаме и техните качества. Вдигнахме процента на игра с топка, което досега липсваше. От там дойде успеха. Причината да сменим тактиката бяха качествата на нашите състезатели. Търсим оптималния вариант, не знам дали това изненада противника", заяви Киров.

"Доста е приятно, когато привържениците и на двата отбора скандират твоето име. Това означава, че аз и помощниците ми сме оставили следа в Ботев. Надявам се това да се случи и в Арда и тук - да постигнем успехи и да оставим следа", каза още специалистът.

"В момента е по-важно как ще изглежда Арда догодина. Над това работим през седмицата. Търсим състезатели, които да вдигнат класата. Ако играем както днес, може да имаме още победи до края на сезона. Вече дойдоха двама нови с подписани договори. Представянето на Арда ще зависи от това каква селекция ще направим. Моментът за селектиране е доста труден, защото първенството продължава. Паузата е малка, което ще създаде допълнителни трудности. Милен Желев и Лъчезар Котев са подписали, но нямат право да играят", допълни Белия.

"Дадох шансове и на двамата здрави вратари. Банков имаше травма в главата и не успя да се справи в няколко мача. Търсим още един вратар", разкри още наставникът.

"За мен е важно да се възстановят състезателите. Резултатите зависят от това дали всички са здрави и дали има наказания, за да излизаме в оптимален състав", завърши Киров.

Main Menu