Лестър го закъса в битката за ШЛ, след поражение от Евертън

02 Юли 2020 10:47

Отборът на Евертън победи с 2:1 Лестър в двубой от 32-ия кръг на Премиър лийг на "Гудисън Парк" и задълбочи кризата в редиците на "лисиците".

"Карамелите" събраха 44 точки и вървят 11-и в класирането, но са само на 2 от осмия Тотнъм и имат реален шанс да се преборят за място в Лига Европа. Лестър все още е трети с 55 точки, но може да бъде изместен от Челси, който по-късно тази вечер играе с Уест Хам.

Лестър ще довърши сезона на своя стадион въпреки наложената карантина на града

"Лисиците" остават без победа след рестарта на сезона, като запидаха две равенства преди тази загуба.Резултатът за водения от Карло Анчелоти тим беше открит в 10-ата минута от Ричарлисон, който засече отблизо центриране в наказателното поле на Гордън.

Само шест минути по-късно Евертън получи прави да изпълни дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле, като ситуацията беше ревизирана с ВАР.

През втората част гостуващият тим стигна до почетно попадение чрез Келечи Ихеаначо в 51-ата минута, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле. Въпреки многото време до края, Лестър не успя да се добере поне до равенство./sportal.bg

Main Menu