Юве взе категорично торинското дерби

04 Юли 2020 20:47

Отборът на Ювентус постигна убедителна победа с 4:1 при домакинството си на градския съперник Торино, с което беше открит 30-ия кръг в Серия “А”. Попаденията за “бианконерите” отбелязаха Пауло Дибала (3’), Хуан Куадрадо (29’), Кристиано Роналдо (61') и Кофи Джиджи (87' - автогол), а Андреа Белоти (45+6') беше точен от дузпа за гостите. Това бе 648-и мач за Джанлуиджи Буфон в италианския елит, с което той изпревари легендата на Милан Паоло Малдини за първото място във вечната ранглиста в това отношение.

Освен появата на Буфон, други промени в състава на Маурицио Сари нямаше, като отново тримата в атака бяха Федерико Бернардески, Дибала и Роналдо. Капитанът днес Джорджо Киелини пък записа своя двубой номер 400 за клуба. Междувременно, Торино бяха подредени в 3-5-2 със Симоне Верди и Белоти като нападатели.

Още в третата минута Ювентус поведе в резултата. Куадрадо подаде топката на Дибала в наказателното поле. Аржентинецът финтира двама противникови защитници, а ударът му рикошира в крака на Армандо Ицо, за да се озове в мрежата за 1:0. В 11-ата минута Бернардески отправи удар с глава след центриране от корнер, но той мина покрай вратата. Секунди по-късно Салваторе Сиригу се справи с далечен удар на Данило. В 18-ата стражът изби и шут на Роналдо, след което Бернардески се провали в опита си да се разпише със задна ножица. В 25-ата италианският национал се отчете с нов пропуск.

В 29-ата Роналдо достави топката на Куадрадо, който преодоля съперников бранител и я прати в далечния долен ъгъл на вратата. Две минути по-късно Буфон се намеси за първи път в мача при изстрел на Верди. В добавеното време шут на Верди срещна горната част на бедрото на Матайс де Лихт, след което и неговата ръка. Съдията реши да прегледа ситуацията чрез ВАР и посочи бялата точка. Бранителят получи и жълт картон, заради който ще е наказан за дербито с Милан. Белоти се зае с изпълнението на дузпата, оказало се твърде силно за Буфон, който не успя да го спаси.

В 50-ата минута Торино организира контраатака, при която Буфон изби удар на Верди, добавката на Белоти разтресе напречната греда и тупна върху голлинията, а Алекс Беренгер добута топката отвъд нея. Голът обаче не беше зачетен заради засада на Белоти. В 55-ата появилият се секунди по-рано на терена Дъглас Коста опита удар, който мина в близост до вратата. В 61-ата Ола Айна игра с ръка пред своето наказателно поле, а Роналдо реши да изпълни прекия свободен удар, с което покачи резултата на 3:1. Това е неговият първи шампионатен гол от фаул, откакто се присъедини към Ювентус.

В 67-ата минута Сиригу изби удар на Дибала, който малко след това си изкара жълт картон за симулация и така също ще пропусне мача с Милан. В 72-ата съдията се допита до ВАР за нарушение на Куадрадо срещу Белоти в наказателното поле на домакините, но не се стигна до дузпа. В 80-ата резервата Симоне Едера отправи удар по земя, който беше уловен от Буфон. В 87-ата влезлият в игра малко по-рано Джиджи прати топката в собствената си врата след центриране на Коста. Секунди по-късно именно бразилецът можеше да се разпише, но Сиригу отрази негов шут, а добавката му беше изчистена от голлинията. В добавеното време пък Роналдо направи последния пропуск в мача.

Така лидерът в класирането Ювентус (75 т.) увеличи преднината си на седем точки пред втория Лацио (68 т.), който тази вечер е домакин на Милан. Торино пък остава на 15-ата позиция с 31 пункта./sportal.bg

Main Menu