Тотнъм се справи с Евертън, но шансовете за ШЛ са минимални

07 Юли 2020 10:33

Тотнъм спечели с минималното 1:0 срещу Евертън в двубой от 33-ия кръг на Премиър лийг и се изкачи на осмото място във временното класиране. Успехът за водения от Жозе Моуриньо тим дойде след автогол на Майкъл Кийн в 24-ата минута. До края двата отбора се надлъгваха тактически, но до нов гол не се стигна.

Тотнъм започна много силно мача, но постепенно Евертън изравни играта и около 15-ата минута дори се настани трайно в половината на домакините. "Шпорите" обаче възстановиха паритета и в 22-ата минута Лукас Моура имаше отличен шанс да открие резултата със силен удар, но не намери вратата. Бразилецът имаше претенции, че вратарят Джордан Пикфорд е играл последен с топката и искаше корнер, но не получи. Все пак резултатът беше открит в 24-ата минута.

Атаката беше започната от Хюн-Мин Сон, който подаде към Хари Кейн. Звездата на Тотнъм стреля, но топката се отклони и попадна у Джовани Ло Селсо, който я насочи в посока към вратата, тя рикошира в крака на Майкъл Кийн и влезе в мрежата.

Тотнъм усили натиска в търсене на второ попадение. В 37-ата минута Кейн стреля от пряк свободен удар, но стената се справи. В 40-ата минута се стигна до изпълнение на два поредни корнера пред вратата на Тотнъм, но "карамелите" не успяха да се възползват от една от силните си страни, след като Андре Гомеш отправи неориентиран изстрел в посока вратата на Юго Лорис.

Реферът даде пет добавени минути към първата част, като в тях по-активни бяха играчите на Евертън, а в самия край Ричарлисон отправи удар, като топката докосна външната страна на страничната греда. При излизането за почивката след първите 45 минути се стигна до грозни сцени в редиците на Тотнъм, след като Лорис и Сон се сдърпаха докато напускатаха терена. Двамата бяха близо до физическо спречкване, но съотборниците им ги разтърваха.

На почивката мениджърът на гостите Карло Анчелоти извърши една промяна, като пусна в игра Антъни Гордън на мястото на Алекс Иуоби. Малко след появата си Гордън отправи първия точен удар в очертанията на вратата, но Лорис улови сигурно топката. Последваха възможности и за двата отбора, като Сон на два пъти пропусна за Тотнъм. В 74-ата минута гостите получиха пряк свободен удар в близост до наказателното поле, но влезлият като резерва Бернард стреля право в стената и не затрудни отбраната на Тотнъм.

С наближаването на края на мача Евертън засили натиска в търсене поне на точка. В 90-ата минута Гордън стреля от границата на наказателното поле, но тя прелетя над страничната греда. В крайна сметка резултатът се запази и така Тотнъм спечели трите точки и се придвижи до осмото място във временното класиране с 48 точки. Евертън остана 11-и с 44./sportal.bg

Main Menu