Лудогорец с класика срещу Левски

08 Юли 2020 20:29

Лудогорец разби с 3:0 Левски в мач от 30-ия кръг на Първа лига. Точни за "орлите" на "Хювефарма Арена" бяха Козмин Моци от дузпа, Мавис Чибота и Дан Битон. След този мач разградчани ще получат титлата си, която завоюваха преди няколко кръга. Тимът на Павел Върба вече е само на един мач от изравняване на рекорда на ЦСКА от 36 поредни срещи без поражение.

Лудогорец събра 72 точки, докато "сините" са с 53 и до последно ще треперят за мястото си в Европа през следващия сезон.

 

Преди началото на срещата Марселиньо се сбогува с разградчани. Бразилецът напуска тима, след като не успя да се споразумее с ръководството за нов договор.

 

Домакините излязоха с ретро екип, с който първия футболен тим на Разград през 1945 година е дебютирал. Освен това имената на играчите бяха написани на кирилица, а не както досега на латиница.

Срещата започна с атаки и към двете врати от първата минута. В 26-ата минута Лудогорец поведе. Вандерсон навърза няколко играчи в синьо в наказателното поле, след което бе препънат от Мартин Райнов. Главният рефер Николай Йорданов бе категоричен и посочи бялата точка. Козмин Моци застана зад топката и вкара за 1:0.

 

Малко след това Робърта пропусна да завърши отлична контраатака на "сините".

Втората част започна с удар от воле на Паулиньо, който не затрудни Ренан. В 62-ата минута Спиерингс също шутира, но отново бразилският вратар се справи.

 

В 66-ата минута Лудогорец стигна до втори гол. Тогава Каули пусна отличен извеждащ пас към Чибота. Конгоанецът надбяга Каргас и матира Георгиев за втори път. Малко след това вратарят на Левски отрази мощен шут на Тауата.

"Орлите" продължиха да натискат и девет минути по-късно вкараха трето попадение. Разписа се Дан Битон. Израелецът получи топката пред наказателното поле, финтира Горанов и Райнов и с прецизен удар вкара за 3:0.

В 85-ата минута Горанов и Баджи се сдърпаха, за което и двамата получиха жълти картони.

Main Menu