Арда обърна Славия и закотви "белите" на дъното

21 Сеп 2020 22:17

Арда успя да обърне Славия и да спечели последния мач от 6-ия кръг на efbet Лига с 2:1. „Белите“ поведоха с 1:0 малко преди края на първото полувреме с гол на Радослав Кирилов, а Георги Петков се отличи с няколко добри спасявания. През втората част обаче Арда стигна до пълен обрат. В 74-ата минута Иван Коконов изравни, а десет минути по-късно Радослав Василев оформи крайното 2:1.

След успеха Арда излезе на трета позиция във временното класиране на efbet Лига с 12 точки. Славия са твърдо закотвени на дъното с 1 точка, като само Етър са под тях с 0.

В 5-ата минута Спас Делев центрира в наказателното поле, но Георги Петков улови без проблем. Две минути по-късно Петков изби в корнер опасен удар на Делев. След центрирането от ъгловия удар Петко Ганев игра с глава, но прати топката над вратата на Славия.

В 10-ата минута Светослав Ковачев подаде към Спас Делев, но 44-годишният Петков се отличи с прекрасно спасяване с крак. Седем минути по-късно след грешка на футболистите на Славия Светослав Ковачев напредна с топката, но преди да успее да стреля, бе спрян от Радослав Терзиев. Излезлият да пресреща Ковачев, Георги Петков получи удар в крака, но все пак успя да се изправи и да продължи срещата.

В 30-ата минута Филип Кръстев шутира към вратата на Васил Симеонов, но топката излезе в аут. В 34-ата минута Георги Петков отново отчая Спас Делев избивайки топката след изстрела му.

В 39-ата минута Радослав Кирилов даде аванс на Славия. Крилото на "белите" получи пас от Ертан Томбак, изпревари Деян Лозев и матира Васил Симеонов с глава.

Десет минути след началото на първата част играчите на Арда поискаха дузпа. Матеус Леони изпревари Емил Стоев отляво в наказателното поле, след което бе съборен от Стоев. В ответната атака Христо Попадийн центрира в наказателното поле, където Калоян Кръстев прати топката с глава във вратата на Арда, но попадението му не бе зачетено заради нарушение, което нападателят извърши срещу Петко Ганев.

В 74-ата минута Иван Коконов върна Арда в мача, след центриране от корнер, топката бе върната към Иван Коконов, който успя да я насочи във вратата на Георги Петков.

В 82-ата минута Матеус Леони напредна по левия фланг и пусна в наказателното поле към Радослав Василев, който преодоля Радослав Терзиев и направи обрата за Арда пълен.

В 86-ата минута влезлият като резерва Емил Виячки стреля с глава след центриране от корнер, но изстрелът му мина покрай вратата.

В първата минута на продължението Петко Ганев изчисти от голлинията./ dsport.bg

Main Menu