„Етър” привлече испанския защитник Пако Пуертас

24 Сеп 2020 22:32

„Етър” направи сериозен трансферен ход, като привлече испанския централен защитник Пако Пуертас, който идва от втородивизионния „Фуенлабрада”.

Франсиско Пуертас Трухияно, или както е известен по футболните терени като Пако Пуертас, е роден на 7 ноември 1995 г. в Мадрид, Испания. Висок е 184 см и тежи 74 кг, играе като централен или ляв защитник. Играл е във втория отбор на „Райо Валекано”, след което кариерата му продължава във втородивизионния „Мерида”, „Вилаверде” и „Бургос”, където миналия сезон записа 10 мача и 2 гола. Това лято бе трансфериран във „Фуенлабрада”, който в момента е на 4-о място в Сегунда дивизион. Клубът го преотстъпва на „Етър” до 30 юни 2021 година.

„Идването ми в „Етър” е добър шанс за мен и за бъдещето ми, да помогна на отбора и заедно да израстваме в Първа лига. Треньорът ще реши къде да ме ползва, но мога да играя в центъра на защитата и като ляв бек, но и на всяка позиция, на която ме поставят. Важното е отборът да побеждава.

Знам, че Велико Търново е един от най-красивите градове в страната, но градът е известен и заради отбора си. „Етър” е един митичен клуб в България и съм много доволен, че ще играя тук, за да помогна да остане в Първа лига.

Нямам проблеми с адаптацията, всичко е наред и се чувствам добре. Хората ме посрещнаха много добре, Христо Иванов говори испански и ми помага във всичко. Щастлив съм да съм тук, да опозная града и да играя за „Етър”, заяви след подписването на договора си Пако Пуертас.

 

Снимка и информация: etarvt.bg/

Main Menu