Хамилтън с най-добро време в последната тренировка преди Гран При на Русия

26 Сеп 2020 13:27

Люис Хамилтън спечели третата свободна тренировка преди квалификацията за Гран При на Русия, десети кръг за сезона във Формула 1.

Британският пилот на Мерцедес записа време от 1:33.279 на пистата „Сочи“, с което остана на цели 0.776 пред своя съотборник Валтери Ботас, който се нареди втори, след като оглави и двете вчерашни тренировки. Тройката в последната подготвителна сесия запълни Карлос Сайнц-младши с Макларън, като испанецът завърши на само 0.039 зад Ботас.

Четвърти и пети останаха Естебан Окон и Серхио Перес, като те бяха последните двама с изоставане от по-малко от секунда спрямо времето на Хамилтън. Окон завърши на 0.960 от британеца и изпревари своя бивш съотборник със само 0.013.

Макс Верстапен с Ред Бул не успя да затвори своята най-бърза обиколка, в която постави рекорден първи сектор, след като застигна огромно количество трафик във втория и трябваше да се откаже, а при следващия си опит с вече износените гуми той остана на 1.027 от Хамилтън, като това му отреди шестото място. Изненадващо зад него завърши Себастиан Фетел, но разликата между двамата бе цели 0.288, а вторият пилот на Ферари – Шарл Леклер завърши едва 12-ти на 0.212 от Фетел.

Третата тренировка премина без значителни инциденти, като единствено Ромен Грожан и Пиер Гасли допуснаха грешки на коварния 15-ти завой и се завъртяха, но успяха да продължат безпроблемно в сесията./ sportal.bg

 

Снимка: https://twitter.com/F1

Main Menu