Реал Мадрид с първа победа за сезона

27 Сеп 2020 00:00

След ремито 0:0 със Сосиедад в първия си мач от Ла Лига, Реал Мадрид стигна до първа победа, побеждавайки с 3:2 Бетис като гост в двубой от втория кръг на първенството.

Успехът дойде много трудно за тима на Зинедин Зидан като победният гол на Серхио Рамос падна в 82-ата минута, а на почивката „белия балет“ губеше с 1:2 срещу отбора, който бе спечелил първите си два двубоя от сезона.

Мачът на „Бенито Виламарин“ започна добре за гостите, които след силни начални минути стигнаха и до откриване на резултата в 14-ата минута, когато Карим Бензема намери Федерико Валверде, който пък от близка дистанция преодоля Жоел Роблес.

Бетис обаче стигна до много бърз и неочакван обрат. В 35-ата минута Айса Манди изравни от трудна позиция, при която успя с глава да засече центриране и да реализира за 1:1. Само 2 минути по-късно пък Уилям Карвальо овладя майсторски топката на границата на наказателното поле и с перфектен изстрел вкара за 2:1.

За щастие на „белия балет“ изравняването дойде много бързо след подновяването на играта през втората част, когато един остър пас доведе до автогол на Емерсон.

След 60-ата минута мадричани засилиха натиска, а в 66-ата минута имаха и претенции за дузпа, но те бяха пренебрегнати от VAR. За Емерсон пък мача продължи по ужасяващ начин и след автогола той си докара и директен червен картон за нарушение срещу излизащия сам срещу вратаря Лука Йович.

Това засили още повече натиска на гостите, за да се стигне до дузпа в 81-ата минута след игра с ръка в наказателното поле. Серхио Рамос застана зад топката и излъга Роблес за ъгъла, за да реализира за крайното 3:2.

Така мадричани вече са с 4 точки от 2 двубоя, докато Бетис остава с 6 точки от 3 мача./ dsport.bg

 

Снимка: https://twitter.com/realmadrid

Main Menu