Печат на тази страница

Реал Мадрид се провали срещу новак

17 Окт 2020 21:29

Реал Мадрид загуби домакинството си на Кадис от 6-ия кръг на Ла Лига с минималното 0:1. Единственото попадение вкара Антони Лосано през първата част.

След много безлична първа част старши треньорът на мадридчани Зинедин Зидан се опита всячески да промени нещо в играта на своите, като направи четири смени на почивката, но и това не помогна на Реал да стигне поне до изравнителен гол.

След загубата мадридският тим е с актив от 10 точки след 5 изиграни мача. Толкова има и Кадис. Новакът обаче има един изигран мач повече от днешния си съперник.

Шампионите не влязоха добре в мача и в началните минути рядко атакуваха, за разлика от Кадис, който създаде сериозни опасности пред вратата на Куртоа. Още в началните минути от срещата капитанът на Реал Серхио Рамос трябваше да чисти топката на сантиметри от голлинията. Тони Кроос направи сериозна грешка и подари топката на Алваро Негредо. Нападателят не се поколеба и стреля по диагонала. Куртоа бе преодолян, но със сетни усилия Рамос успя с шпагат да изчисти.

В 14-ата минута отново Негредо създаде неприятности за Куртоа, който обаче успя да спаси. Само две минути по-късно гостите от Кадис успяха да излязат напред в резултата. Негредо бе намерен с дълго подаване на границата на наказателното поле. Той майсторски свали с глава към Антони Лосано, който преодоля Куртоа с техничен удар за 1:0.

Логично мадридчани потърсиха изравнителен гол, но липсваше креативност в предни позиции и трудно създаваха голови опасности. В 38-ата минута Рафаел Варан засече с глава центриране от ъглов удар, но прати топката встрани от целта. Две минути преди почивката Куртоа увисна при центриране, но Лосано не очакваше толкова груба грешка и не се възползва от нея.

Старши треньорът на Реал Зинедин Зидан бе видимо недоволен от развоя на мача и показаното от футболистите му затова реши да направи цели четири промени в състава си на почивката.

Кадис обаче се бранеше добре и не допускаше Реал в близост до вратата си. В 82-рата минута късметът помогна на новака в Ла Лига, след като удар на Карим Бензема от границата на наказателното поле се отби в напречната греда.

До последния съдийски сигнал гостите удържаха резултатът непроменен и се поздравиха с трите точки./ dsport.bg

Main Menu