Стамен Белчев: Отборът ни е подготовен

20 Окт 2020 15:32

Старши треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев бе награден за треньор на месец септември и говори за предстоящия мач на "червените" срещу Клуж в Лига Европа. Тимът започва участието си в груповата фаза на турнира с домакинство на румънския отбор на 22 октомври от 19:55ч. на Националния стадион "Васил Левски".

"Надявам се ЦСКА-София да изглежда по начина, по който изглеждахме срещу БАТЕ и Базел. Дисциплинирани, компактни, да използваме нашите силни страни и да се възползваме от слабите страни на противника. Трябва да изглеждаме по различен начин от мача с Берое. Всеки трябва да знае какви точно са задълженията му и да ги изпълнява максимално добре. Състоянието на Гълъбов се подобрява. Както знаете той имаше счупено ребро, от седмица тренира, но не е готов още. Иван Турицов също тренира наравно с останалите, но не мисля, че е готов за пълни 90 минути. Юнус Санкаре също имаше здравословни проблеми, тренира наравно с другите вече. Утре имаме тренировка следобяд. След нея ще им бъдат направени тестове и ще преценим", разкри Белчев.

"Разбира се, че ме притесняват резултатите в първенството. Всеки резултат, който не е добър, ме притеснява. В първенството дали пропускаме, или не сме концентрирани в защита, вината е в целия отбор. Но резултатите ме притесняват при всички положения. Аз не мисля, че във вътрешното първенство има подценяване. Просто ситуациите, които имаме пред вратата на противника и положенията, които пропускаме и на моменти проспиваме в защита това ни липсва. Всекидневно работим в тази насока. Надявам се в най-скоро време да се върнем на правия път", каза още наставникът на "червените".

"Клуж е от солидните отбори. В последните години често играе в групите на европейските турнири. Силните им страни са скоростта в предни позиции, много добри изпълнители на статични положения. Ако им оставим пространства, ще имаме проблеми", сподели Белчев.

"Аз мисля, че отборът е подготвен. Виждате след мачовете, които изиграхме в Лига Европа, отборът не отпада физически в следващите двубои, напротив. В някой от мачовете и голове вкарахме в последните минути. Имаме достатъчно футболисти. Не се отказваме да се борим и на трите фронта. Затова имаме достатъчно брой футболисти. За тях не трябва да има значение в кой турнир играят. Групата е много тежка. Мисля, че фаворит е Рома. Клуж и Йънг Бойс са солидни и равностойни тимове. Имаме си нашите шансове. Надяваме се да изглеждаме по начина, по който играхме в плейофа. Ще се опитаме да покажем добро лице и ако има възможност да излезем от групите", заяви треньорът на ЦСКА-София.

"Да, като цяло мисля, че знам какъв ще им бъде съставът. В средата може би ще имат ротация. Днес запознахме футболистите с една част от играта им, утре ще им покажем още. Няма нищо притеснително. Ние трябва да обърнем повече внимание какво искаме ние да направим. С нашата игра да направим така, че противникът да се съобразява с нас", завърши Белчев./ dsport.bg

Main Menu