Барселона разгроми Ференцварош на старта си в Шампионската лига

21 Окт 2020 00:01

Барселона разби с 5:1 Ференцварош в първия си мач от група G на Шампионската лига. Каталунците завършиха двубоя с човек по-малко, след като Жерар Пике бе изгонен в 69-ата минута с директен червен картон, но това не попречи на „блаугранас“ да вкара два гола в последните минути на срещата.

Миралем Пянич започна за първи път като титуляр в състава на Барселона, откакто бе взе от Ювентус.

Ференцварош изненада Барселона в 10-ата минута, когато Нгуен прати топката във вратата на Нето, но попадението не бе зачетено заради засада на нападателя на унгарския отбор.

Лионел Меси създаде напрежение в наказателното поле на Ференцварош в 17-ата минута. Аржентинецът отправи хубав удар, а топката се спря в десния стълб на вратата на Дибуш. След това тя попадна в Ансу Фати, който се опита да намери Тринкао, но защитник от унгарския отбор успя да пресече подаването и да изчисти топката.

Ференцварош направи много сериозен пропуск в 19-ата минута. Нгуен контролира много добре топката в наказателното поле на Барселона, след което комбинира с Исаел, който стреля, но топката се спря в сглобката, където се събират напречната греда и левия стълб на вратата на Нето.

Съдията Шарер свири дузпа за Барселона в 26-ата минута. Лионел Меси направи чудесен пробив, преодоля един играч на съперника и навлезе в наказателното поле на унгарците, където бе препънат от Ковачевич.

Лионел Меси реализира наказателния удар в 27-ата минута, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Дибуш за 1:0.

Барселона организира много добра атака в 36-ата минута. Сержи Роберто комбинира с Тринкао, който пусна отличен пас към Ансу Фати, а той стреля, но Дибуш успя с крак да отрази удара му.

Барселона направи много сериозен пропуск в 39-ата минута, когато Тринкао бе изведен сам срещу Дибуш от Лионел Меси, но португалецът разтресе гредата.

Барселона поведе с 2:0 в 42-ата минута. Френки де Йонг пусна отличен извеждащ пас към Ансу Фати, който изскочи сам срещу Дибуш и стреля покрай него, вкарвайки топката в долния му ляв ъгъл.

Барселона вкара трети гол в 52-ата минута. Меси подаде към Фати, който много технично продължи към Филипе Коутиньо, а той с премерен удар вкара топката в долния десен ъгъл на Дибуш.

Барселона остана с човек по-малко в 69-ата минута, след като съдията Шарер изгони Жерар Пике с директен червен картон. Защитникът задържа Нгуен в наказателното поле на каталунците. Дузпата бе реализирана от Игор Харатин в 70-ата минута и Ференцварош намали пасива си в резултата – 1:3.

Ференцварош можеше да върне интригата в мача в 76-ата минута, но ударът на Боли не бе точен.

Барселона вкара четвърти гол в 82-ата минута. Усман Дембеле направи отличен пробив по десния фланг и нахлу в наказателното поле на гостите, след което много добре подаде към Педри, който вкара топката във вратата на Дибуш.

Барселона направи резултата 5:1 в 89-ата минута. Педри подаде към Меси, който продължи към Усман Дембеле, а той отблизо не пропусна да прати топката за пети път във вратата на Дибуш.

В добавеното време на мача Лионел Меси можеше да вкара и шести гол, но ударът му от фаул бе отразен от Дибуш.

В следващия кръг Барселона гостува на Ювентус, а Ференцварош е домакин на Динамо Киев./ dsport.bg

Main Menu