Печат на тази страница

Рикиардо: Ние сме аутсайдерите в битката за третото място

22 Ное 2020 12:50

Пилотът на Рено Даниел Рикардо е на мнение, че френският тим е аутсайдера в битката за третото място в конструкторския шампионат. В нея, базираният в Енстоун отбор се намира на пето място с изоставане от 18 точки спрямо третия Рейсинг Пойнт.

Разликата бе отворена след много силния уикенд на британския състав по време на Гран При на Турция, когато Серхио Перес финишира втора, а Ланс Строл остана девети. В същото време Рено си тръгна със само една точка от надпреварата на „Истанбул парк“, благодарение на десетото място на Рикардо, в ден белязан от контакт между него и Естебан Окон още на първия завой на състезанието. Така преднината от една точка на френския тим преди Гран При на Турция се превърна в пасив от 18, като между тях и Рейсинг Пойнт се намира отборът на Макларън, който има преднина от 13 пункта спрямо Рено.

„Със сигурност сега ние сме аутсайдерите, но все още е възможно да спечелим битката, има цели три състезания да края. Ако оставаше само едно или две щях да съм по-песимистичен. Все още можем да се справим. Жалко е, че имаше такова обръщане в Турция. Малко боли, не може да се отрече. Но при три оставащи състезания, мисля че все още имаме шанс. Въпреки че състезанията най-вероятно ще са на сухо, много неща ще се случат. Знаем, че в Бахрейн първият завой е много остър и може би Серхио и Ланс искат да се ударят, ще видим“, коментира австралиецът, който през тази година има записани две качвания на почетната стълбичка.

Неговият съотборник Окон също остана оптимист за шансовете на Рено, въпреки голямото им изоставане.

„Да, мисля че имаме всички възможности пред нас. Остават още три състезания, това са много точки за печелена. В нашата част на колоната нещата могат да се обърнат много бързо. Нямам съмнения, че ще сме в битката в Бахрейн и Абу Даби. Там очакваме по-високи температури спрямо последните състезания, което ще ни помогне“, коментира французинът./formula1.sportal.bg

Main Menu