Интер с впечатляващ обрат срещу Торино, шоу на Ромелу Лукаку

22 Ное 2020 18:18

Обедните мачове в неделната програма на осмия кръг в Серия А донесоха много емоции и куп голове. Определено най-интересният сблъсък се изигра на "Джузепе Меаца", където домакините от Интер трябваше да се връщат в мача от 0:2 за Торино, но успяха да направят пълен обрат и да вземат пълния комплект точки.

Домакините натиснаха съперника с висока преса още от първата минута и стигнаха до няколко центрирания. В 10-ата минута обаче Торино беше на крачка от гол, след като Симоне Верди центрира към Дзадза, който от въздуха засече и топката намери мрежата от външната стрена до гредата.

Сгъстената защита на гостите ограничаваше футболистите на Интер, заради което те търсеха високи центрирания. След сваляне на топката в 18-ата минута Хакими можеше да нанесе опасен шут, но не уцели топката.

В последната минута на първата част се стигна до спорна ситуация, при която Алесандро Бастони и Дзадза влязоха в единоборство. Създаде се впечатление, че защитникът на Интер задържа нападателя, който се измъкваше сам. Реферът обаче видя нарушение в атака.

Секунди след това Дзадза получи своя реванш и се възползва. Бившият национал на Италия заби кълбото в мрежата след асистенция на Суалихо Мейте - 1:0 за Торино.

В 58-ата Ашли Йънг ритна Вилфред Синго в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията. Две минути по-късно той все пак се вслуша в колегите си от ВАР и преразгледа положението, след което промени решението си и посочи бялата точка. Кристиан Ансалди застана зад топката и за малко да скъса мрежата - 2:0 за гостите.

Отборът от Милано обаче бързо се върна в двубоя. В 64-ата Лукаку нацели гредата, а отскочилата топка попадна у Алексис, който реализира за 1:2.

Веднага след това Лаутаро Мартинес се появи в игра за Интер. Изравняването беше на милиметри в 66-ата, когато изстрел на Лукаку се отби в страничния стълб. Секунди по-късно таранът все пак реализира за 2:2, когато се възползва от пас на Санчес и нямаше как да сгреши на празна врата.

Домакините поискаха дузпа в 81-вата за нарушение срещу Хакими, каквото си имаше. В първия момент арбитрите маркираха засада на мароканеца. После обаче се стигна до преразглеждане от ВАР и след като главният рефер видя положението на мотира край терена, той посочи бялата точка. Лукаку вече беше взел топката и стоеше там, уверен в решението. Нападателят не трепна и направи 3:2.

В последните минути Лукаку получи топката отляво и пусна перфектен пас към Мартинес, който заби кълбото от няколко метра за крайното 4:2. Така Интер събра 15 точки и се изскачи на петото място, докато Торино остана 18-ти с пет точки./novsport.com

Main Menu