Реал Мадрид победи Интер в Милано

25 Ное 2020 23:59

Интер почти сигурно ще отпадне още в групите на Шампионска лига, тъй като загуби с 0:2 от Реал (Мадрид) домакинството си от четвъртия кръг и остана последен в класирането със само 2 точки.

Испанският колос пък вече има 7 в своя актив и е втори в подреждането, а освен това записа историческа първа победа в Милано от осмия опит.

Еден Азар откри от дузпа още в 7-ата минута, а в 33-ата Артуро Видал си изкара глуповато два жълти картона за 5 секунди и бе изгонен.

В 59-ата минута откупеният именно от Реал това лято защитник Ашраф Хакими пък си отбеляза автогол, за да подпечата загубата на Интер.

Мачът, както и всички останали двубои от Шампионската лига в сряда, започна с минута мълчание в памет на починалия по-рано през деня легендарен аржентинец Диего Марадона, а малко след началния съдийски сигнал гостите получиха дузпа.

Още в петата минута Николо Барела не бе съсредоточен в наказателното поле и фаулира там Начо, което не остави друг избор на английския съдия Антъни Тейлър, освен да посочи бялата точка.

Еден Азар застана зад топката и не сгреши, откривайки резултата в седмата минута със своя първи гол в Шампионска лига от точно 3 години насам.

За последно той се разписа в турнира с екипа на Челси срещу Карабах на 22-ри ноември 2017-а, като по ирония на съдбата също го стори от дузпа.

Пет минути след попадението Интер имаше и късмет, защото изстрел на Лукас Васкес от 20 метра срещна страничната греда.

След още 5 минути Реал имаше нов страхотен шанс, но Ферлан Менди опита да подава, вместо да стреля, което се оказа грешно решение, защото го стори твърде силно и Васкес не успя да засече.

Малко по-късно Артуро Видал си изкара нелеп червен картон, получавайки два жълти в рамките на 5 секунди. Чилиецът претендираше за дузпа, след като падна в наказателното поле, за което бе предупреден от съдията, но не спря с пререканията и бе изгонен.

До края на полувремето Реал успя да задържи аванса си, а Интер не създаде нито едно опасно положение до почивката, което накара треньорът Антонио Конте да направи двойна смяна преди началото на втората част.

В 59-ата и колегата му Зинедин Зидан предприе подобен ход, но той се оказа далеч по-успешен. Наставникът на Реал пусна на терена двама бразилци - преборилия коронавируса Каземиро и Родриго, а последният се нуждаеше само от 23 секунди, за да изиграе основна роля в удвояването на резултата.

С първото си докосване до топката той засече от воле центриране на Васкес, а след рикошет в Хакими кълбото спря в мрежата – 0:2.

Десет минути по-късно и самият Васкес опита да се разпише с удар от въздуха, но не улучи вратата от близка дистанция.

В 71-ата минута резервата на домакините Иван Перишич бе близо до попадение след хубав изстрел към далечния ъгъл, ала топката профуча покрай вратата.

До края повече голове не паднаха и така Интер трябва да се надява на истинско чудо, за да остане в Шампионската лига, за разлика от Реал.

Най-титулуваният отбор в турнира вече може да бъде далеч по-спокоен, тъй като изостава само с точка от лидера Борусия (Мьонхенгладбах) и имат 7 в актива си, с 5 повече от „нерадзурите“./novsport.com

Main Menu