ЦСКА-София загуби минимално от Йънг Бойс

26 Ное 2020 21:43

Отборът на ЦСКА-София регистрира трета загуба от четири мача в авантюрата си в Лига Европа. Това стана, след като „червените” преклониха глава като гост с 0:1 от швейцарския шампион Йънг Бойс на Националния сезон „Васил Левски”. Единственият гол в София падна през първата част, след като Жан-Пиер Нсаме бе точен за „жълто-черните” в 34-ата минута, след като стражът на ЦСКА-София Густаво Бусато допусна много досадна вратарска грешка и не се намеси достатъчно сериозно при ситуацията. Грешката на бразилеца бе факт, но все пак той на няколко пъти се отличи и с добри намеси в хода на дуела с Йънг Бойс. По-неприятният факт за българския отбор е, че ЦСКА-София няма отбелязан гол в тазгодишното издание на Лига Европа, като остава единственият отбор без попадение от всички 48 тима досега.

По този начин шансовете на българския тим за продължаване към елиминационната фаза са на практика в сферата на фантастиката и по всичко личи, че оставащите два мача на ЦСКА-София – срещу ЧФР Клуж и Рома, ще бъдат на практика формалност. Това бе и дебют за Бруно Акрапович начело на ЦСКА-София в европейските клубни турнири, като босненският специалист направи много промени за срещата и игра в схема 3-4-1-2, която обаче не спомогна да неутрализира солидните качества на тима от столицата Берн.

Бруно Акрапович поставя своите футболисти срещу швейцарците в схема 3-4-1-2. Атаката е водена от Али Соу и Георги Йомов, а зад тях ще действа Стефано белтраме. Карето в полузащита е изградено от Турицов, Тиаго, Санкаре и Кери, като Турицов и ирландецът ще действат в двете фази на играта. Антов, Матей и Занев пък са пред вратаря Бусато поставени като защитници.

Наставникът на Йънг Бойс Херардо Сеуанe подрежда отбора си във формация 4-3-3, като на върха на нападението ще десйтва триото Нгамалеу, Нсаме и Елиа.

Преди първия съдийски сигнал на португалския рефер Верисимо двата отбора почетоха живота на великия Диего Армандо Марадона, който загуби живота си на 25-и ноември. Гостите опитаха да застрашат вратата на българския тим след две минути игра, но центрирането на Елия отляво попадна право в ръцете на Густаво Бусато. Последва солидно владеене на топката от страна на "червените", но това не доведе до нещо сериозно пред вратата на стража на Йънг Бойс. В деветата минута защитата на ЦСКА-София сбърка, но за нейно щастие без гол за Йънг Бойс, след като Нгамалеу бе оставен непокрит в наказателното поле на столичани и ударът му отблизо бе нескопосан и нямаше опасност пред бразилският вратар на българския тим.

След 22 минути игра "жълто-черните" изпълниха свободен удар, а топката беше засечена с глава от Мохамед Камара, но Бусато внимаваше и улови. В 34-ата минута Йънг Бойс откри резултата. Юрген Матей сбърка вдясно на нападението на гостите, а Жан-Пиер Нсаме открадна и стреля от малък ъгъл. Вратарят Бусато направи много груба грешка, допускайки топката да мине между него и близката греда, давайки шанса на шампиона на Швейцария да поведе - 0:1.

ЦСКА-София ведага опита да отговори на Йънг Бойс, но удар на Белтраме бе блокиран и избит в корнер, от който не последва нищо интересно за Фон Балмоос. Видимостта за зрителите беше много ниска, макар това да не бе точно така за футболистите долу на терена.

Стартът на второто полувреме видя спасяване на Бусато след силен удар от средна дистанция, но този път бразилецът се справи. Секунди по-късно настана нов хаос в "червената" отбрана, а Нгамалеу получи успореден пас в наказателното поле на българите и стреля, но Бусато спаси. В 57-ата Соу стреля по диагонала, но топката се отби в ъгловото флагче на "Васил Левски" и излезе в тъч.

Стефано Белтраме имаше добра възможност да изравни резултата за българите в 64-ата минута. Али Соу бе фаулиран, а италианецът стреля добре от прекия свободен удар, но Фон Балмоос се справи повече от солидно и улови топката пред голлинията на тима от Берн. Миг по-късно Елиа пропусна страхотен шанс да удвои актива на гостите, след като прати топката встрани от вратата на Бусато, макар да бе непокрит на границата на наказателното поле на "червените". Секунди след това пък Рийдер шутира, но отново неточно.

В 69-ата гостите отново можеха да поразят вратата на родния отбор, но пак не успяха, след като Абишер засече центриране по земя отляво, но опитът му беше безкрайно неточен и аут. Акрапович направи всичките си пет смени до края на мача, но това не спомогна по никакъв начин за ЦСКА-София, който регистрира третото си поражение в тазгодишното издание от Лига Европа.

Main Menu