Отложиха Етър - Царско село

30 Ное 2020 18:02
Отложиха Етър - Царско село Текст и снимка: dsport.bg

Последният двубой от 14-ия кръг на efbet Лига между Етър и Царско село бе отложен. Причината е обилният снеговалеж във Велико Търново, който не позволи на домакините да подготвят терена на стадион "Ивайло" за срещата.

Новината бе съобщена от главния съдия Георги Димитров и делегата на срещата Иво Марков. По наредба срещата трябва да се изиграе утре по същото време.

"Финалното решение е, че днес двубой няма да има, тъй като условията не отговарят за провеждане на футболната среща", обясни Димитров.

Ето какво казаха те малко по-рано, както и мнението на двамата треньори Любослав Пенев и Александър Томаш за ситуацията.

"Към момента условията не позволяват започване на срещата. Домакините правят всичко възможно да изчистят терена и мачът да се проведе. Ще дадем толеранс, ако успеят да подготвят терена, двубоят да се проведе днес. За съжаление срещу природата не можем да се борим. Ако домакините не се справят с изчистването на терена, мач днес няма да има. Трявба да запазим здравето на играчите. Ще изчакаме около половин час да видим дали ще намалее снеговалежа, но няма да чакаме повече от това време. Ние сме длъжни да спазваме разпоредбите. Според мен на този терен здравето на футболистите ще е силно застрашено", обясни Георги Димитров.

"Ще изчакаме необходимото време. Теренът не отговаря на изискванията. Ще изчакаме и пак ще коментираме. Ако се стигне до отлагане на футболната среща тя трябва да се проведе на другия ден със същия начален час. Никой не може да прогнозира какво ще е времето утре", пък каза Иво Марков.

Треньорите на двата тима Любо Пенев и Александър Томаш също коментираха ситуацията, като се обединиха около мнението, че двубоят трябва да бъде отложен и да се проведе на по-късна дата, тъй като утре ще бъде почти невъзможно да се играе.

"Домакините са положили много усилия, но е невъзможно да се изчисти терена. Снегът не спира. Има сигурно 15-18 сантиметра сняг. Ако може ще изиграем днес, утре ще е много по-трудно - теренът ще е замръзнал. Най-добре е мачът да се отложи. Не да се играе утре или други ден. Утре трябва да правим и РСR тестове, които също са важни. Трябва да се направят на първо число. Искаме да играем футбол, но зрителите няма да видят това, което очакват. Ние имаме 25 футболисти и трябва да защитим интересите на клуба. Апелирам мачът да бъде отложен", заяви Пенев.

"Още преди час-два обсъдихме ситуацията с Любо Пенев. Времето не позволява да се играе футбол. И двамата сме на мнение, че ако ще се отлага мача за утре е по-добре да го изиграем днес. Ако трябва утре да го направим теренът ще бъде заледен и има по-голяма опасност от контузии. Трябва да правим и PCR тестове. Ние се опитваме от обяд да предоставим условия за изиграването на мача, но не можем да се борим с природата:, пък допълни Томаш.

Main Menu