Атлетико Мадрид постигна своята цел в Австрия

10 Дек 2020 00:07

Атлетико Мадрид спечели с 2:0 гостуването си на РБ Залцбург от последния кръг в група А и запази място за 1/8-финалите на Шампионска лига. Австрийците могат да съжаляват, защото създадоха немалко на брой ситуации пред вратата на Ян Облак, но в крайна сметка с по едно попадение в края на двете полувремена „дюшекчиите“ измъкнаха ценни три точки.

Автори на головете бяха Марио Ермосо и Яник Ферейра-Караско.

В другия мач от групата Байерн Мюнхен се наложи с 2:0 срещу Локомотив Москва и така помогна на Залцбург да продължи към Лига Европа. Днешният мач не бе от значение за баварците, които си бяха осигурили първото място в групата. Втори с 9 точки завърши Атлетико, трети е Залцбург с 4, а руският представител е последен с 3.

Първата сериозна опасност пред една от двете врати на „Ред Бул Арена“ създадоха домакините още в 3-ата минута. След грешка в защитата на Атлетико Мергим Бериша преодоля противник и стреля, но топката срещна странични стълб на вратата, пазена от Ян Облак.

Четвърт час след началото Секу Който беше намерен в наказателното поле. От чиста позиция той не съумя да затрудни Ян Облак. Словенският страж улови без особени затруднения.

Секунди по-късно Доминик Сабослой стреля по земя от границата на наказателното поле, но Облак отново показа класа и успя да запази резултата непроменен.

Десетина минути преди почивката Маркос Йоренте обстрелва вратата на Залцбург, но Чичан Станкович успя да избие в ъглов удар.

До почивката гостите вдигнаха оборотите и стигнаха до гола. В 39-ата минута Яник Караско изпълни пряк свободен удар. Той поднесе топката на първа греда, където с глава я засече Марио Ермосо за 1:0.

В началото на втората част Залцбург пропусна чудесна възможност да възстанови равенството. Мергим Бериша бе изведен зад защитата на „дюшекчиите“. Той се оказа очи в очи с Ян Облак, но прати топката покрай вратата.

В следващите минути Патсон Дака на два пъти обстрелва вратата на Облак, но стражът не бе затруднен.

В 77-ата минута Енок Мвепу опита късмета си от далечно разстояние, но късметът отново покри Атлетико, тъй като топката се отби от левия страничен стълб на вратата.

Пет минути по-късно Жоао Феликс пропусна да сложи точка на спора. Португалецът намери топката от въздуха, но Станкович реагира и спаси.

Четири минути преди изтичането на редовното време все пак „дюшекчиите“ сложиха края на интригата, отбелязвайки втори гол. Анхел Корея проби отдясно и намери в наказателното поле Яник Ферейра, който необезпокояван засече за 2:0.

До последния съдийски сигнал резултатът остана непроменен. И двата отбора бяха наясно със съдбата си в евротурнирите.

По същото време Бахерн Мюнхен победи с 2:0 Локомотив Москва в мач без залог. Старши-треньорът Ханс-Дитер Флик съвсем логично даде почивка на някои от основните си футболисти, но през втората част Никлас Зюле и Максим Чупо-Мотинг се разписаха за крайния успех.

 

Източник: dsport.bg

Main Menu