Манчестър Юнайтед излезе начело във Висшата лига

13 Ян 2021 00:06

Отборът на Манчестър Юнайтед е новият лидер в английската Висша лига! Тази вечер "червените дяволи" надиграха Бърнли като гост с минималното 1:0 и по този начин изпревариха шампиона Ливърпул точно преди голямото дерби между двата тима тази неделя. Единственото попадение в отложения мач от първия кръг на първенството реализира Пол Погба в 71-ата минута.

Още преди да е изтекла и една минута от двубоя дойде и първият удар към една от двете врати. Роби Брейди беше намарен с дълъг пас отляво в наказателното поле и шутира, но доста неточно.

В първите 15-ина минути домакините седяха по-добре от своя съперник и бяха по-активния тим. Атаките на тима на Шон Дайш се развиваха основно по левия фланг, където доста активен беше Роби Брейди.

Първият удар за гостите дойде в 17-ата минута, когато Люк Шоу попаде по тревата в наказателното поле, където Антони Марсиал не успя да овладее, но топката стигна до Бруно Фернандеш, който стреля, но право в ръцете на Ник Поуп.

Три минути след това Антони Марсиал опита задна ножица, но ударът му бе блокиран.

В 22-ата минута Фернандеш сбърка в своята поливина, което позволи на Ашли Барнс и Крис Ууд да комбинират добре в наказателното поле, като се стигна удар на последния, но топката се отби от Ерик Баи и излезе в ъглов удар.

Малко след това "червените дяволи" имаха нова добра ситуация да застрашат вратата на домакините. Фернандеш открадна топката в половината на Бърнли и комбинира с Неманя Матич. Сърбинът веднага пусна пас за Марсиал, който напредна към наказателното поле и стреля, но над вратата.

След половин час игра се стигна до доста дискусионна ситуация. Кавани беше изведен в половината на Бърнли и бе повален пред наказателното поле от Роби Брейди. Главният съдия Кевин Френд показа жълт картон за футболиста на домакините, а ситуацията беше разгледана със ситемата ВАР и за директен червен картон. Задено с това обаче главният съдия разгледа и ситуация секунди по-рано, когато Люк Шоу направи опасен шпагат в краката на Йохан Гудмандсон. Оттам тръгна и опасната атака на Юнайтед, завършила с нарушението на Брейди. В крайна сметка Френд реши да върне нарушението и отсъди свободен удар за Бърнли и жълт картон за Шоу. Официалното предуреждение за Брейди пък беше анулирано.

В 36-ата минута Хари Магуайър се извиси на далечната греда след центриране и стреля с глава, като топката попадна във вратата на Поуп, но попадението беше отменено заради нарушение на защитника срещу Ерик Питерс в битката за високата топка.

В последните секунди на редовното време за първата част Марсиал отправи великолепен фалцов изстрел с десния крак пред дъгата на наказателното поле, като топката летеше към лявата сглобка на вратата, но Поуп показа чудесен рефлекс и изби в ъглов удар.

В първите минути на втората част Юнайтед имаше лек превес, като удари отправиха Кавани, Маркъс Рашфорд и Бруно Фернандеш, които обаче не затрудниха по никакъв начин вратаря на домакините.

"Червените дяволи" наложиха натиск и в 67-ата минута Матю Лоутън не успя да изчисти топката след изпълнение на корнер, тя попадна в Кавани, който опита да завърши с удар в далечния ъгъл, но покрай вратата.

Натискът на гостите даде резултат в 71-ата минута, когато те поведоха. Маркъс Рашфорд центрира отдясно на наказателното поле, където Пол Погба стреля от въздуха, получи се рикошет в крака на Лоутън и топката влетя меужду краката на Ник Поуп - 0:1.

Десет минути преди края на двубоя в игра за Юнайтед влезе Мейсън Грийнууд, който замени Маркъс Рашфорд.

В 85-ата минута Джош Браунхил опита от въздуха един от малкото удари за домакините, който обаче бе неточен. Бърнли нямаше нито един точен изстрел до момента в мача.

Домакините се настаниха в половината на Юнатйед в последните минути, като малко преди края на редовното време те имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Магуайър в наказателното поле, но след проверка с ВАР, наказатален удар не бе отсъден.

В добавеното време на срещата настана суматоха пред Давид Де Хеа, като Джеймс Тарковски пропусна да донесе равенството за своя тим, след като не успя да уцели топката по най-добрия начин от около 8-9 метра.

Секунди преди края на двубоя Марсиал и Кавани разиграха добре на контраатака, като уругваецът предостави чудесна топка за своя съотбрник и го изведе сам срещу вратаря, но французинът нанесе недостатъчно качествен изстрел, който бе спасен от Поуп./gong.bg

Main Menu