Печат на тази страница

Драма! Ювентус се спаси в продълженията

14 Ян 2021 00:17

Ювентус достигна много трудно до четвъртфиналите на турнира за Купата на Италия.

Шампионите на страната победиха драматично с 3:2 след продължения гостуващия Дженоа, а в герой за тях се превърна дебютантът Хамза Рафиня.

Националът на Тунис записа първите си игрови минути, появявайки се 13 преди края на редовното време като резерва в Торино, а в 104-ата отбеляза гола на победата за Юве.

Двамата треньори направиха куп промени в стартовите си състави, като този на домакините Андреа Пирло даде почивка на почти всичките си титуляри, включително и на суперзвездата Кристиано Роналдо.

Въпреки това обаче срещата започна отлично за „бианконерите“ и те поведоха след само 84 секунди игра.

Във втората минута, след авантаж, капитанът Джорджо Киелини намери със страхотен пас в коридор Деян Кулушевски, който елегантно овладя и с плътен шут откри резултата.

В 13-ата минута отново шведът бе изведен сам срещу вратаря, но пропусна страхотна възможност.

Той обаче се реваншира 10 минути по-късно, когато подаде майсторски към Алваро Мората с едно докосване и испанецът не сгреши, за да удвои аванса на „бианконерите“ – 2:0.

След това обаче те сякаш си помислиха, че са решили двубоя и това им изигра лоша шега.

Пет минути след второто попадение гостите върнаха едно, след като Ленарт-Мартен Чибора бе оставен сам в наказателното поле и с глава матира Джанлуиджи Буфон, за да направи 2:1 в 28-ата минута.

В 30-ата Федерико Бернардески стреля от малък ъгъл, но вратарят на Дженоа спаси, а в 33-ата и той бе преодолян, но голът на Артур бе отменен заради засада.

Същото се случи и в 44-ата минута, когато точен бе Маноло Портанова, който след почивката получи контузия и бе заменен принудително.

В началото на второто полувреме стражът на гостите отново трябваше да се намесва, за да отрази изстрел на Мората.

В 53-ата минута пък гредата спаси шампионите, след като играещият под наем именно от Ювентус хърватин Марко Пяца стреля от дистанция и Буфон дори не реагира, но имаше късмет.

Отпускането в състава на „бинаконерите“ бе видно и не остана безнаказано.

В 74-ата минута Филипо Мелегони изравни резултата със страхотен диагонален изстрел за 2:2.

В заключителната част на редовното време на терена се появи Кристиано Роналдо, но звездата на вечерта не бе той, а друг играч, появил се от пейката.

21-годишният тунизиец Хамза Рафия влезе в 77-ата минута и ознаменува дебюта си с победното попадение в срещата.

То падна в 104-ата минута след карамбол в пеналта и доза късмет, но се оказа решително и прати Ювентус в следващата фаза.

В началото на второто продължение Дженоа можеше отново да изравни, ала топката бе избита от голлинията и така торинци продължиха към четвъртфиналите.

Там те ще срещнат победителя от сблъсъка между СПАЛ и Сасуоло.

Припомняме, че през миналия сезон Юве загуби трофея с дузпи срещу Наполи и през настоящия преследва своя 20-и финал в турнира за Купата на Италия./novsport.com

Main Menu