Челси победи Ливърпул на ''Анфийлд''

05 Мар 2021 00:06

Челси победи Ливърпул с 1:0 като гост в дербито на 29-ия кръг на Висшата лига. Единственият гол в мача вкара Мейсън Маунт през първото полувреме. С успеха "сините" събраха 47 точки и заеха 4-ото място във временното класиране. В същото време "червените" продължават със слабото си представяне, записвайки пета загуба в последните си шест мача в Премиърлийг. Мърсисайдци са седми с 43 точки.

Ливърпул започна по-активно срещата, но Челси бързо се приспособи към играта на "червените". Тимо Вернер пропусна две възможности, но в 24-ата минута прати топката във вратата. Германецът преодоля излезлия напред Алисон и реализира.

Изглеждаше, че всичко е наред и Челси излиза напред в резултата, но графиките на ВАР определиха, че Вернер със сантиметри в положение на засада.

В 28-ата минута Ливърпул бе близо до гол. Салах изведе Мане зад отбраната на "сините". Сенегалецът обаче не успя да овладее топката и да нанесе голов удар.

Три минути преди почивката Челси за пореден път се възползва от това, че отбраната на Ливърпул бе позиционирана високо. Канте изведе Маунт в оголената от Александър-Арнолд зона. Фабиньо се забави и позволи да бъде финтиран, а след това халфът стреля прецизно в ъгъла за 0:1.

Ливърпул започна добре втората част. В 48-ата минута домакините имаха основателни претенции за дузпа, след като топката срещна ръката на Канте в наказателното поле след центриране на Фирмино. Реферът Мартин Аткинсън и ВАР прецениха, че наказателен удар няма.

В 54-тата минута Челси бе близо до втори гол. Чилуел проби и центрира към близката греда. Алисон успя да избие, но топката стигна до Зиеш, който стреля към ъгъла. Андрю Робъртсън обаче успя да изчисти пред голлинията.

Малко след това Клоп изненадващо реши да смени Салах, а на негово място се появи Жота.

В 84-ата минута Фирмино не успя да се възползва от лошо изчистване на защитата на Челси. След това Вайналдум стреля с глава, но Менди улови./topsport.bg

Main Menu