Зрелищно равенство между Португалия и Франция

24 Юни 2021 00:10

В зрелищен мач за футболната игра отборите на Португалия и Франция не успяха да се победят в последен мач от група F на Евро 2020. Двата тима завършиха при резултат 2:2. Равенството бе достатъчно и за двата тима да продължат напред, след като в другата среща Германия не загуби от Унгария при домакинството си в Мюнхен, завършвайки при същото 2:2.

Равенството направи така, че групата бе спечелена от Франция, който финишира с 5 точки. Втори е Германия с точка по-малко, а третият Португалия също е с 4 точки, но е с по-лоши показатели в преките мачове, заради което остава на трето място. Все пак актуалният европейски шампион продължава към елимианционната фаза поради по-добрите си показатели спрямо други от завършилите на трето място отбори. По този начин развоят от тази група прати отборите на осминафиналите по следния начин. Лидерът Франция ще спори на осминафинала срещу Швейцария. Вторият Германия ще лети до Лондон за знакова футболна среща с Англия, докато португалците ще мерят сили с Белгия в друг, очертаващ се изключителен мач.

Три от головете край река Дунав на „Арена Пушкаш” бяха реализирани от дузпа. Кристиано Роналдо вдигна на крака стадиона след точно изпълнение в 31-ата минута, ала Карим Бензема изравни в добавеното време на първата част отново от 11-метров наказателен удар. Отново Бензема вкара гол в началото на втората част, за да поведе световния шампион напред в резултата, но вездесъщия Роналдо изравни от дузпа след точно час игра и по този начин изравни иранеца Али Даеи по най-много отбелязани голове от играч с националата фланелка.

Main Menu