Левски и ЦСКА 1948 не се победиха (видео)

18 Сеп 2021 21:45

Левски и ЦСКА 1948 не излъчиха победител в двубоя помежду си от осмия кръг на efbet Лига. Двубоят, който бе завръщане за Мъри на “Герена“, завърши при резултат 0:0.

"Сините" стартираха агресивно двубоя и пресираха съперника си, но в началните минути на двубоя липсваха головите положения. Здравко Димитров опита с центриране във 2-ата минута да намери Билал Бари, но Симеон Петров изби с глава.

Малко след това Галин Иванов нахлу в наказателното поле и центрира, но топката не намери адресата си и защитата на домакините се справи с опасността. В 11-ата минута отново атакуващият футболист на гостите се озова на добра стрелкова позиция, но изстрелът му рикошира в тялото на Христос Шелис и излезе в ъглов удар.

В 15-ата минута Левски организира добра атака, стартирала от Драган Михайлович, който подаде към Билал Бари. Нападателя свали с глава към Марин Петков, който овладя и отправи красив изстрел от границата на накзателното поле, след което последва великолепна реакция на Даниел Наумов. Вратарят спаси ефектно с ена ръка, а след това топката срещна денсия страничен стълб.

"Червените" отговориха в ответната атака, когато Ивайло Чочев реши да завършва атаката с изстрел от дистанция, но прати топката покрай вратата. В 23-ата минута Галин Иванов задържа пред наказателното поле на домакините, след което отправи изстрел в горния десен ъгъл, но Николай Михайлов внимаваше и улови.

Малко по-късно след центриране на Иван Горанов в наказателното поле се получи неразбирателство между Симеон Петров и Даниел Наумов, но Борислав Цонев не успя да се възползва от възможността, след което вратарят поправи грешката и боксира.

В 33-ата минута преста, която упражняват от началото на мача "сините", сработи и това даде нова добра възможност за домкините. Радослав Цонев продължи към Здравко Димитров в наказателното поле. Крилото овладя и стреля с левия крак, но прати топката над вратата.

Левски започна и втората част по-активно. В 52-ата минута Михайлович центрира в наказателното поле, Марин Петков изпревари защитник на гостите и отправи удар, но топката мина малко над вратата. В 57-ата минута Билал Бари стреля отблизо с глава, а Даниел Наумов показа страхотен рефлекс и изби. Левски продължи с по-добрата игра, която обаче не доведе до нови опасности пред Наумов.

В 69-ата минута гостите стигнаха до добра ситуация за гол, но Николай Михайлов направи добро спасяване, за да откаже Галин Иванов, който стреля с глава.

В 75-ата минута Здравко Димитров получи дълъг пас и центрира към Марин Петков, но младокът стреля слабо с глава и Наумов улови. Минута след това Радослав Цонев отправи силен шут от дистанция, но не намери целта. Минута преди края на редовното време Костадинов върна към Боби Цонев, който стреля по земя, а Наумов отново спаси.

В 82-ата минута Борислав Цонев центрира в наказателното поле от фаул, където Гьоко Зайков първи стигна до топката, но изстрелът с глава на защитника бе неточен и топката излезе в аут. Четири минути по-късно гостите имаха претенции за дузпа, след като топката срещна ръката на Димитър Костадинов, но главният съдия Станислав Тодоров посочи играта да продължи след разговор с помощниците му, които отговарят за ВАР системата. Веднага след това "сините" стигнаха до нова добра възможност, след като Димитър Костадинов подаде към Борислав Цонев около границата на наказателното поле. Халфът стреля в десния ъгъл, но Даниел Наумов решително спаси.

Main Menu