Жозе Моуриньо коментира отново мача с ЦСКА-София

19 Сеп 2021 11:25

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо вярва, че тимът му може още да вдигне нивото си, въпреки безпогрешния старт на сезона за "вълците".

В четвъртък Рома разгроми българския ЦСКА - София с 5:1 в Лигата на конференциите, а успехът дойде след три последователни победи в Серия "А" и първо място в първенството. Според Моуриньо обаче това не може да бъде опредлено като перфектен старт, въпреки че отборът започва с шест победи в първите си шест официални мача едва за трети път в историята. "Ще бъде лесно да кажа, че сме били перфектни", каза португалецът на пресконференцията преди мача с Верона, който е по-късно днес.

"Това не е посоката, в която искам да тръгна аз. Трябва да анализираме всеки мач и да видим какво се получи и какво - не. Ние определено подобрихме качеството на нашия футбол и движението си в защита. Истана обаче е, че въпреки резултата, ЦСКА - София имаше своите моменти на контрол върху мача. В това отношение можем да надградим още", уточни бившият наставник на Челси, Интер, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Тотнъм.

Моуриньо добави, че очаква труден мач срещу тима на Верона, който през седмицата се сдоби с нов треньор. Хърватинът Игор Тудор замени Еузебио ди Франческо. "Да играеш срещу такива отбори винаги е трудно. Те обичат да контраатакуват и да пробиват по крилата. Навлизат опасно в половината на съперника си и имат достатъчно дълбочина. Верона може и да има нула точки, но бяха близо до това да вземат нещо от Интер и Болоня. Според мен те ще финишират доста над зоната на изпадащите", поласка съперниците си Моуриньо.

Main Menu