Реал Мадрид с четвърта поредна победа срещу Барселона (видео)

24 Окт 2021 19:23

Реал Мадрид пак пребори Барселона в Ел Класико и се завърна на върха в Ла Лига. Столичани надвиха големия си съперник с 2:1 пред повече от 86 000 зрители на “Камп Ноу” в среща от 10-ия кръг, като това е четвърти пореден успех за “белите” в дербито. Точно преди година, на същата дата и на същото място, Реал пак наказа каталунците, но с 3:1. В неделния следобед първо Дейвид Алаба реализира за Реал в 32-ата минута и този гол се запази чак до края на редовното време. В третата добавена минута Лукас Васкес удвои, а след това Серхио Агуеро успя единствено да намали.

Двубоят можеше да тръгне в друга посока, ако още при 0:0 Сержиньо Дест не беше пропуснал 100-процентов шанс за Барса.

Отборите започнаха надъхано, но чак в 13-ата минута дойде и първата опасност. Тогава Винисиус се измъкна зад гърба на Мингеса и нахлу в наказателното поле на Барса, но подаването му беше изчистено. В 21-вата дойде и първото дискусионно положение, след като Винисиус пак стигна до наказателното поле и после падна на земята. Той настояваше да получи дузпа за нарушение на Оскар Мингеса, но реферът прецени, че такова няма. Последва спор между бразилеца и Жорди Алба, при който защитникът хвана съперника за гушата, но не последва санкция.

Барселона пропусна да поведе в 25-ата, когато Сержиньо Дест се оказа непокрит в наказателното поле и пред него беше само Тибо Куртоа, но американският национал стреля силно над гредата.

Реал Мадрид поведе в 32-ата минута чрез гол на Алаба. Тогава защитникът отне топката пред своето наказателно поле, след което последва бърза контраатака в бяло. Родриго намери включилия се в атака австриец, който след това не даде шанс на Тер Стеген с бомбен шут по диагонала. Това е първи гол за бившия играч на Байерн за новия му клуб.

Жерард Пике за малко да изравни в 35-ата, когато засече с глава, но кълбото излезе в аут. Нова бърза акция на Реал в 38-ата даде шанс на Тони Кроос да шутира от въздуха, но футболист на Барса успя да блокира удара му.

Каталунците имаха нов отличен шанс за попадение минута преди паузата, но Алаба спря удар на Ансу Фати в наказателното поле.

Още за началото на второто полувреме в игра за Барса се появи Коутиньо. Той замени Мингеса, което върна Дест в отбрана. Играчите на Куман натиснаха и в 49-ата Фати засече остро подаване по земя, но Куртоа отрази.

"Лос меренгес" изнесоха играта напред и в 55-ата изненадващо включване на Ферлан Менди завърши с удар право в ръцете на Тер Стеген.

В 58-ата минута Кроос игра с ръка в своето наказателно поле след борба за висока топка с Френки де Йонг, но съдията отсъди нарушение на нидерландеца в атака. Пике обаче настояваше за наказателен удар и след протест получи първия жълт картон в дербито. Дест за малко да позволи на Винисиус да удвои в 60-ата минута, когато сбърка при опит за пас с глава, но все пак успя да предотврати попадение.

В 62-ата обаче нямаше защитник в синьо-червено, който да спре Бензема, но от 5-6 метра французинът направи изключителен пропуск, шутирайки в тялото на вратаря на Барса.

Дойде време на смените, като Куман заложи на Кун Агуеро и Сержи Роберто, докато Анчелоти първо избра да вкара Федерико Валверде. За последните десетина минути за домакините се появи и снажният Люк де Йонг, с което тимът заигра с двама централни нападатели. После към тях се присъедини и Пике, което още повече наруши баланса в играта.

Положенията обаче вече ги нямаше, а времето напредваше. Арбитърът определи 7 минути добавено време. В третата от тях Пике поиска дузпа, но съдията замълча. При последвалата атака Реал вкара втория си гол чрез Васкес.

Това обаче не беше всичко, защото остана време Агуеро да намали на 1:2 в 97-ата. После обаче домакините не получиха шанс да организират още една атака, защото реферът наду свирката веднага след изтичането на тази седма добавена минута, независимо че в продължението паднаха два гола.

 

sportal.bg

Main Menu