Марсилия и ПСЖ не се победиха (видео)

25 Окт 2021 00:12

Отборите на Олимпик Марсилия и ПСЖ не се победиха и завършиха при резултат 0:0 голямото дерби на 11-ия кръг на френската Лига 1.

След четвърт час игра ПСЖ организира добра атака, завършила с твърде неточен удар на Неймар. Луан Переш обаче засече топката и я прати в собствената си врата. След преглед с ВАР ситуацията бе преразгледана и голът бе отменен заради засада.

Пет минути по-късно Марсилия отбеляза гол, който също бе отменен. Аркадиуш Милик получи топката в наказателното поле и с бърз истрел я прати във вратата на противника, но след преглед с ВАР стана ясно, че е бил в положение на засада.

Последва добър опит на Лионел Меси, който обаче бе отразен от Пау Лопес. В края на първата част отново аржентинската суперзвезда бе най-близо до попадението, но топката премина на сантиметри от лявата греда.

В 57-ата минута Ашраф Хакими влезе изключително грубо в краката на свой противник и след преглед с ВАР бе изгонен.

Олимпик Марсилия се възползва от численото си предимство и пое инициативата в мача. След 66 минути игра Валентин Ронже засече центриране на Пайе около точката на дузпата, но не успя да насочи топката, която прелетя встрани от вратата. В последните минути от срещата темпото на игра спадна и липсваха нови опасни ситуации пред някоя от двете врати.

 

gong.bg

Main Menu