Печат на тази страница

Бенфика пропусна да победи Барселона на ''Камп Ноу'' в самия край

24 Ное 2021 00:18

Барселона и Бенфика завършиха при резултат 0:0 във важния мач помежду си на "Камп Ноу". Двубоят бе от Група "Е" на Шампионската лига. "Лос кулес" претърпяха тежко поражение с 0:3 от "орлите" в Лисабон в края на септември, но въпреки това са малко по-близо от Бенфика до класиране на осминафиналите. Байерн (Мюнхен) вече си гарантира първото място в групата и съответно участието в следващата фаза на турнира. Срещата на "Камп Ноу" ще се запомни с отменен гол за Бенфика, греда на младока Юсуф Демир от Барса и огромния пропуск на резервата Харис Сеферович за гостите от Португалия буквално в последните секунди. Трябва да се отбележи и това, че през първото полувреме проливен дъжд затрудняваше действията на двата тима на терена, а през втората част условията за игра значително се подобриха.

Под дъжда в каталунската столица в осмата минута Юсуф Демир застраши вратата на Бенфика и принуди стража Одисеос Влаходимос да прави спасяване. В 25-ата минута Гави стреля неточно от много опасна за "лъвовете" от Лисабон позиция, а малко след това Влаходимос спаси шут на включилия се в атаката на домакините Жорди Алба. В 33-ата минута пък Роман Яремчук направи пропуск пред вратата на Марк-Андре тер Стеген, стреляйки неточно от съвсем близка дистанция.

Секунди по-късно Тер Стеген направи блестящо спасяване след удар с глава на Яремчук, а съвсем малко след това гол на Николас Отаменди бе отменен. Аржентинският защитник на Бенфика със страхотен шут не остави шансове на Тер Стеген, но реферът анулира гола заради това, че топката е била напуснала очертанията на терена по въздуха след първоначалното центриране от корнер.

В 43-ата минута младият Юсуф Демир бе много близо до това да даде преднина на Барселона в резултата. 18-годишният австрийски нападател напредна в половината на гостите, навлезе в наказателното поле и пробва техничен въртелив удар, но за негово нещастие топката се отби от напречната греда и това го лиши от блестящо попадение.

В 57-ата минута Мемфис Депай пропиля чудесен шанс за гол за Барселона, като се забави с нанасянето на удар в ннаказателното поле на Бенфика и в крайна сметка бе блокиран от бранител. В 65-ата минута пък уругвайската резерва на Бенфика Дарвин Нунес получи топката в наказателното поле на домакините и стреля от относително малъг ъкъл, като не намери целта. Три минути по-късно Френки де Йонг отправи удар с глава към вратата на Бенфика, но Влаходимос изби.

В 83-ата минута включилият се от пейката за Барселона Усман Дембеле пробва нещо средно между центриране и удар, като топката мина опасно близо до вратата на гостите. Секунди след това Роналд Араухо отклони топката във вратата, но заради "тънка" засада попадението на защитника бе отменено. Той пък се самоконтузи и в 87-ата минута бе сменен от Ерик Гарсия.

В първата минута на добавеното време първо Отаменди с решаваща намеса попречи на Дембеле да нанесе опасен удар към вратата на Бенфика, а после Жерард Пике стреля неточно с глава след изпълнение на корнер. Играчите на Чави Ернандес активно търсеха гола, но извадиха огромен късмет в 93-ата минута, когато невероятен пропуск направи за Бенфика швейцарският нападател Харис Сеферович, появил се в игра десетина минути по-рано. Сеферович се озова сам срещу Тер Стеген след отлично проведена контраатака на португалците, преодоля герамнския страж, но не уцели на практика почти изцяло опразнената врата, като единствено притичал защитник на Барселона бе преградата, която швейцарецът не съумя да преодолее.

В крайна сметка статуквото в Група "Е" се запази и след изиграването на последните две срещи ще стане ясно кой ще се присъедини като втори отбор към победителя Байерн (Мюнхен), който е сигурен за първата позиция. Баварците са с 15 точки, Барселона остава на втора позиция с вече 7, а с 5 на трето място е Бенфика. Динамо (Киев) е с една точка на последното място, а в шестия кръг лисабонци са домакини на украинците, докато каталунците гостуват на Роберт Левандовски и компания в баварската столица.

 

sportal.bg

Main Menu