Радостин Василев: Не мога да отговарям за психическото състояние на г-жа Раева

13 Ян 2022 21:17

Министърът на спорта Радостин Василев даде извънредна пресконференция, в която обсъди ситуацията с конфликта с председателя на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

„На нито една федерация няма да се пречи, напротив, очаква се сега да получат най-голямото финансиране за всички времена. Надявам се само да са открити към нас“

„Не, не си е повярвала. Някой ако е живял в заблуда, че може така да комуникира с министър. Аз не съм комуникирал с г-жа Раева. Аз съм визиран в някакво нейно съобщение. Най-важното е, че срещата с федерациите е записана и можем да покажем какво се е говорило на нея“.

„Казах й, че моите наблюдения показват, че федерацията по художествена гимнастика се ползва с по-комфортни финанси. Тя каза, че това е на фона на резултатите. Аз отвърнах, че е точно така и тя ми се обиди. Аз не мога да отговарям за психическото състояние на г-жа Раева. Може би трябва да потърси квалифицирана помощ. Аз мога да говоря само с факти. Вчера ми се обиди нейния съпруг, днес тя и влизаме в едно предаване. Това е истината и тя често обижда хората. Г-жа Раева дойде с идеята да обиди г-жа Дашева, но проф. Дашева не отвърна нищо. Ние с нея сме в различни етапи от развитието в живота си. Тръгна си без да разбера защо и написа преднамерен, нечестен и лъжлив пост. Затова ви поканих, за да изоблича лъжата. Никога на съм нападал семейството на г-жа Раева. Мен ме интересува федерацията по художествена гимнастика.“

„Вчера разговарях с нея, след като тя ме помоли да я потърся. Аз й казах, че не желая да водя подобен тип разговори. Ако тя е свикнала да разгаваря с министър Кралев и предишното ръководство по този начин, аз комуникирам само по официален ред. Тук става въпрос за принципи. Затова не съм приел досега нито един представител на федерации. Аз съм човекът, който затваря кранчетата, които са текли дълги години към сервилните лакеи на мафията. Първите писъци ще дойдат от лакеите на мафията. Започвам проверка във всички органи, като съм я координирал с миниситър Рашков, с министър Василев и премиера Петков. Това ми е по коалиционно споразумение. Някой може да си мисли, че може да ме вкара в изкуствен скандал. Няма да толерирам просташко поведение. Ако искате, можем да изслушаме срещата. Нито съм нападал нейния съпруг, нито нея, нито нейния спорт. Аз се считам за човек, който милее на спорта. Няма да позволя един председател на някой спорт да извива ръцете на министъра и да ми казва, че има милион и половина лева, отделени в Национална спортна база при Пламен. Те дори си говорят на малко име. Явно Пламен Манолов, който е директор на Национална спортна база, за г-жа Раева е Пламен. За мен те са г-н Манолов и г-жа Раева. Всичко е черно на бяло. Ще развенчаем набързо напускането на залата. Когато г-жа Раева, 50 човека си отдъхнаха. Правя всичко възможно да съм коректен. Когато виждам писъците на обгрижваните на статуктвото, това ме прави радостен“.

Main Menu