Еквадор измъкна точка от Бразилия

28 Ян 2022 08:25

Еквадор и Бразилия не се победиха в световната квалификация от 15-ия кръг в зона ''Южна Америка''. Двубоят завърши при резултат 1:1. 

Главната роля в мача имаше съдията Вилмар Ролдан, който имаше поредица от неадекватни решения, като на няколко пъти трябваше да променя отсъжданията си след разглеждане на ситуациите с ВАР. Той показа два червени картона, отмени още два, а също така даде и след това отмени две дузпи.

Бразилия поведе в 6-ата минута. Матеус Куня отправи удар с глава от близка дистанция, изстрелът му бе спасен, но топката попадна в Каземиро, който отбеляза на празна врата за 0:1.

В 15-ата минута стражът на домакините Александър Домингез излезе неразчетено и с каратистки удар уцели Матеус Куня в областта на врата, а съдията нямаше особен избор освен да му извади директен червен картон. 

Пет минути по-късно численото равенство на игрището бе възстановено, след като Емерсон спъна Майкъл Естрада, за което получи втори жълт и червен картон, като двата отбора станаха с по 10 души на терена.

В 75-ата минута Еквадор се добра до изравняването на резултата. При едно центриране от ъглов удар Феликс Торес бе изпуснат от отбраната и с глава порази вратата за 1:1.

Бразилия остава начело в класирането с 36 точки, а Еквадор е на трето място с 24 пункта.

Main Menu