Михайлов: Изпълних обещанието си за финансово облекчение на малките клубове

28 Ян 2022 15:27

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че обещанието, което е дал за пълна дигитализация и финансово облекчение на малките клубове у нас, вече е факт. В профила си във Фейсбук той също така разкри, че системата за електронно картотекиране при аматьорите също е завършена.

Ето какво написа Михайлов:

Обещанието, което дадох за пълна дигитализация и за финансово облекчение на малките клубове в българския футбол, вече е факт. Системата за електронно картотекиране при аматьорите също е завършена. Тя ще оптимизира и улесни работата на клубовете при регистриране на състезателите и треньорите. Освен това, с нейното стартиране изцяло отпада таксата за картотекиране на футболисти и треньори.

Допълнението на системата ще обхваща всички нива от аматьорския футбол, в това число четвърта и пета дивизия при мъжете, както и зоналните и областните първенства в детско-юношеския футбол. В следващите седмици ни предстоят обучителни семинари с участието на всички представители на областните и зонални съвети на БФС, след което експертни групи ще проведат детайлен инструктаж за клубовете по региони.

Неотдавна завършихме пълната интеграция на вътрешната ни система за управление на процесите и документооборота на професионалния футбол - БФС Електронно първенство - с FIFA-ID, FIFA Connect и FIFA Clearing House. Това улеснява клубовете в обмена на данни и поддържането на актуална и пълна информация в международната трансферна система.

Продължаваме да работим...