Антъни Иванов: Плуването ще е спортът с най-много квоти за Париж

05 Авг 2022 17:38

Един от най-добрите ни плувци Йосиф Миладинов, който се завърна в националния отбор за предстоящото Европейско първенство в Рим, сподели, че му е било тежко да се върне във форма след дългата почивка от плуването след Олимпийските игри.

„Подготовката ми за Европейското върви по план. Очакваме добро представяне, дано всичко да мине по вода. Басейнът в Рим е много хубав, дано се чувствам по същия начин там, както миналото лято, когато спечелих два златни медала от Европейското за юноши.

Животът ми се промени драстично за тази една година. Направих доста дълга почивка, която не ми се отрази добре. Спрях да плувам и ми беше много трудно да вляза в предишната ми форма. Тренировките ми бяха много тежки“, каза Йосиф Миладинов на пресконференция преди заминаването на отбора.

Друг от плувните ни асове – Антъни Иванов, пък каза, че е направил по-добра подготовка спрямо тази за Световното в Будапеща.

23-годишният търновец е една от надеждите за участие на финал на предстоящото другата седмица Европейско първенство по плуване в Рим.

„Направих доста по-добра подготовка сега в сравнение с тази преди Световното в Будапеща през юни. Не само аз, но и всички, които бяхме на лагера в Бургас се подготвихме добре. Както винаги, целта ми е участие във финал на 200 метра бътерфлай и там ще видим какво ще се случи. В щафетите имаме реална възможност да подобрим националните рекорди и да се борим за място във финалите.

Ако се доближа до най-доброто ми време на 200 бътерфлай, няма как да съм по-назад от пето място. Ако всички плуваме до най-добрите си времена ще постигнем повече от два финала и четири полуфинала“, коментира Иванов.

Състезателят е доволен от атмосферата в националния отбор.

„Всички се разбираме, преди имаше сдърпвания поради различни причини, които не зависеха от нас. Не мисля, че имаме проблеми помежду си. Постоянно сме заедно, тренираме заедно, отиваме да се състезаваме за България“, каза Иванов.

„Очаквам 7-8 квоти за Олимпиадата в Париж. Ние ще сме спортът с най-много квоти, няма кой да вземе повече от нас. Надявам се и финансирането в следващите две години да е по-добро, защото няма как да изпращаме най-много хора на Олимпиадата и да нямаме максимално средства за подготовка“, каза още Иванов.