В Берое бесни на Никола Попов след мача с Ботев

15 Авг 2022 13:56

Ръководството на Берое е крайно недоволно от съдията Никола Попов, ръководил домакинското равенство с Ботев Пд. Старозагорци претендират за неотсъдена дузпа за нарушение на Херман срещу Тунгара в 64-ата минута. Тогава Иво Андреев и Мартин Венев, които отговаряха за ВАР, потвърдиха решението на Попов играта да продължи, като дори не извикаха главния рефер да гледа ситуацията, която бе повече от съмнителна и домакините могат да се чувстват ощетени.

Председателят на съвет на директорите на Берое Желязко Динев заяви пред „Тема Спорт“: „Колкото и пъти да гледам ситуацията срещу Тунгара, съм убеден, че нарушение срещу него имаше. Главният рефер бе длъжен поне да гледа ситуацията на екран, което не направи. И което би сторил, ако нарушението бе в полза на друг отбор. Контестация обаче срещу съдийството едва ли ще има, защото ефектът би бил нулев“, заяви Динев.

„Петър Хубчев за пореден път изстисква максималното от футболистите, с които разполага. Претенции към него и състезателите за представянето им до момента не може да има. Единственото нещо в тази посока са последните 20-ина минути от мача с ЦСКА (5:1). Не смятам, че потенциалът на тима е толкова ограничен, каквито коментари вървят. Сега привлякохме Анисе, който тепърва ще навлиза в оптимална форма и ще ни бъде полезен и в офанзивен, и в дефанзивен план. Много е трудно обаче да разширим състава, тъй като, макар и с малко, сме надхвърлили бюджетната рамка на клуба. Нови играчи може да има единствено и само ако се разделим с някой от настоящите“.

Динев благодари на местния бизнес за това, че помага в този тежък момент за клуба. „Постоянно водим преговори за попълване на празнините в нашия бюджет. С оглед на ситуацията в страната, а и света не е лесно бизнесът да отделя средства за спорт. Благодарни сме на тези фирми, които ни помагат. Те са местни и помагат на Берое. Купуват карти, правят каквото могат. Дават принос един от символите на града да го има. Призовавам и феновете да бъдат по-активни и да посещават двубоите“.