Ригобер Сонг: Гордея се с Емболо

24 Ное 2022 16:41

 

Селекционерът на националния отбор на Камерун по футбол - Ригобер Сонг, запази самообладание след загубата на старта на тима му на старта на Световното първенство от Швейцария.

"Това е ново поколение, голът ни накара да загубим чувството за смисъл, но можем да оправим това. Положенията ги имахме. Ще направим максимума, за да вкараме следващия път. Това високо ниво не прощава - може да имате монопол върху играта, но в крайна сметка се броят резултатните завършвания на положенията. Имахме повече шансове от тях", каза треньорът на пресконференцията след мача, цитиран от агенция "Ройтерс".

"Като цяло не се представихме лошо, може би младостта и стресът изиграха роля. Да спечелим световната титла? Не се предаваме, всичко е възможно все още. И други отбори загубиха на старта, не сме загубили надежда. Знаем, че нямаме право на повече грешки, ще заложим всичко. Мисля, че следващият ни мач срещу Сърбия ще е различен", завърши Ригобер Сонг.

Селекционерът на Камерун призна и, че е горд с "малкия брат" Бреел Емболо, въпреки че той вкара победния гол за Швейцария в мача. Нападателят, който е роден в Яунде, донесе успеха на европейците, но отказа да се радва след попадението.

"Познаваме се, той е малкият ми брат. Често говорим по телефона и искам да го поздравя. Честно е да го направя. Това, че сме от различни отбори, не означава, че не може да сме братя", коментира специалистът.

"Ако погледнете отбора ни, само трима футболисти от 25 са играли на Световно първенство преди. Грешките, които направихме, няма да ги повторим", обеща Ригобер Сонг.

Main Menu