Станислав Тодоров е №1 при съдиите, а при жените е Християна Гутева

18 Дек 2017 15:34

 

Станислав Тодоров беше избран за най-добър футболен съдия за 2017-а година от Асоциацията на футболните рефери в България. 

 

Негови подгласници станаха Ивайло Стоянов и Николай Йорданов.

 

Тодоров получи наградата си от министъра на спорта - Красен Кралев.

 

Най-добър асистент стана Мартин Маргаритов.

 

Съдийската професия наистина е една от най-тежките, защото рядко получавате похвали за успешната си работа, грешките се виждат повече“, каза министър Кралев. 

 

„Има израз, че един съдия си е свършил работата, когато е незабележим на терена, затова искам да благодаря на всички тези съдии, които бяха незабележими по време на срещите си. Искам да благодаря и на тези, които взеха правилните решения в спорните ситуации. Благодаря и на тези, които сгрешиха, но имаха мъжеството да си признаят грешките. На тези, които грешаха и изпълняваха поръчки, няма да благодаря“, добави Кралев.

 

Той пожела на присъстващите съдии да носят любовта към футбола в сърцето си и да помнят, че от техните решения зависят както съдбите на много хора, така и цялостната оценка за феърплей в първенството. 

 

„Пожелавам на български съдия да свири на финалите на световно първенство по футбол“, допълни Красен Кралев. На присъстващите в залата и на останалите любители на футбола министърът пожела през следващата година да не бъдат свидетели на мачове като „Черно море“ – „Септември“ във Варна от тази година.

 

Министър Красен Кралев връчи и букет цветя на „Най-добрата футболна съдийка за 2017 г.“ – Християна Гутева. 

 

Церемонията беше открита от председателя на Асоциацията на съдиите по футбол в България Антон Генов. Той помоли присъстващите за едноминутно мълчание в памет на Стефан Орманджиев, Богдан Дочев и Димитър Джавков, които си отидоха през тази година. 

 

На церемонията по награждаването на най-добрите съдии за 2017 г. присъстваха още Атанас Фурнаджиев, Михаил Касабов, Павел Колев, Атанас Караиванов, Петър Петров, Неделчо Чакъров и много други футболни деятели от настоящето и близкото минало. 

 

Шефът на съдийската комисия към БФС Петър Петров пожела на всички съдии да бъдат по-смели през следващата година и се извини на всички футболни отбори, които са били ощетени от съдийски отсъждания през годината, защото по думите му извинението е проява на европейско поведение.

 

За първи път на церемонията бяха връчени награди за най-добър съдия по плажен футбол и за животоспасяваща помощ и смелост на футболния терен. 

 

За заслуги към футболното съдийство бяха наградени Георги Кабаков-старши, Величко Цончев и Тодор Колев. Както и сложилите край на кариерата си Таско Тасков, Светослав Динев, Николай Стайков, Николай Христов и Николай Георгиев.

 

Реферите дариха 2000 лева за лечението нао таланта на Царско село - Кристиян Георгиев.

 

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев по традиция връчи меча на Черният рицар на съдия №1, a ето и всички наградени съдии за 2017 година:

 

Най-добър футболен съдия за 2017 г. – Станислав Тодоров

 

Най-добра футболна съдийка за 2017 г. – Християна Гутева

 

Най-добър футболен асистент-съдия за 2017 г. – Мартин Маргаритов

 

Най-добра футболна асистент-съдийка за 2017 г. – Екатерина Маринова

 

Най-добър съдия по футзал за 2017 г. – Борислав Колев

 

Най-добър съдия по плажен футбол за 2017 г. – Владимир Ташков

 

Най-проспериращ футболен асистент-съдия за 2017 г. – Мирослав Иванов

 

Награди за дългогодишен принос към българското съдийство – Тодор Колев, Георги Кабаков старши, Величко Цончев

 

За животоспасяваща помощ и смелост на футболния терен – Йоана Василева

 

Медийно отразяване на футбола и футболното съдийство през 2017 г. – в. „Меридиан мач“ и Ангел Кишин

 

За достойно приключване на футболно съдийската кариера през 2017 г.: Таско Тасков, Николай Георгиев, Николай Стайков, Светослва Динев, Николай Христов.

LGarden

Main Menu