Григор: Не знам докога ще продължа с Агаси

24 Дек 2018 21:23

 

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че все още не е ясно колко дълго ще продължи сътрудничеството му с американската легенда Андре Агаси. Осемкратният шампион в турнирите от Големия шлем влезе в щаба на Димитров като консултант в края на октомври, а негов личен треньор остава Дани Валверду.

Хасковлията стартира новата кампания на 31 декември в Бризбън, където през 2017 година той спечели титлата, а след това ще участва на Откритото първенство на Австралия. Агаси е потвърдил, че ще бъде с него в Мелбърн, но присъствието му в щаба на Димитров за първия турнир за годината през следващата седмица не е уточнено.

"Агаси ще бъде с мен в Мелбърн, но що се отнася до идването му в Бризбън, този въпрос остава открит. Все още уточняваме съвместната си програма. Има много неща, които искаме да изпробваме в най-близко време. От успеха на тяхната реализация ще зависи и съвместната ни бъдеща работа", коментира Димитров за "Бризбън Куриър Мейл".

"Агаси е страхотен - помага ми много. Започнахме да се опознаваме все повече. Прекарахме поредни седмици заедно и смятам, че това ми е много полезно. Все още не сме решили колко седмици ще останем заедно. Тренираме и опитваме да намерим най-добрия вариант, който ще работи и за него, и за нас като екип. Стараем се да уважаваме времето на другия", допълни той.

Димитров имаше колеблив сезон през 2018 година, в който записа едва 24 победи в 43 мача и падна от 3-о на 19-о място в световната ранглиста. Той стигна до само един финал, след като през 2017 година взе четири титли, включително и Финалния турнир на АТР в Лондон. "Годината беше много странна, с множество възходи и падения. Старая се това да не ми влияе. Винаги съм се концентрирал върху това, което мога да правя най-добре", коментира още Димитров.

Main Menu