Пиронкова се срещна с националките ни за "Фед Къп"

31 Ян 2019 17:08

Най-добрата българска тенисистка в последните години Цветана Пиронкова се срещна с националките на България за Фед Къп. Пиронкова посети тренировката с идеята да помогне на по-младите със съвети на база големия опит, който има. Цвети е рекордьорка по мачове за България в турнира. Пиронкова е изиграла 36 срещи в период от 12 години. Нашите момичета започнаха от вчера подготовка за предстоящото участие на турнира в Полша.

Българките тренират на кортовете на ТК "Пиронкови" в Пловдив, а надпреварата за Фед Къп ще се проведе в Жельона Гура от 6 до 9 февруари. България попадна в изключително силна група заедно с отборите на Украйна, Швеция и Естония в група I на зона Европа/Африка. В другата група са Русия, Полша и Дания. За България ще играят Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова и Петя Аршинкова. Капитан на България е Дора Рангелова.

Победителите от всяка група ще играят на финал за спечелване на промоция. Последният в групата пък ще играе, за да се спаси от изпадане. От вчера тренировки започнаха Шиникова, Топалова и Аршинкова, а Томова ще се присъедини в последния момент, защото участва на турнир в Австралия.

 

Main Menu