Лазаров с втора победа на Sofia Open

04 Фев 2019 17:30

 

Александър Лазаров се класира за основната схема на турнира Sofia Open. Българинът спаси 2 мачбола срещу поставения под №5 в квалификациите Лука Вани (Италия) и го надви със 7:6 (6), 3:6, 7:5. Победата е втора за Лазаров в "Арена Армеец", след като вчера той стартира с успех срещу Лукаш Лацко.


Опитният италианец направи пробив за 2:1. Алекс го върна в осмия гейм, когато реализира третата си възможност с бекхенд по диагонала. В последвалия тайбрек Лазаров поведе с 6:3 точки, но не успя да спечели нито един от трите си сетбола. При четвъртия 21-годишният българин триумфира след форхенд в мрежата на Вани. Той получи аплодисменти и от Цветана Пиронкова, която беше в залата заедно със съпруга си Михаил.

В началото на втората част Алекс допусна пробив за 0:2, въпреки че водеше с 40:15.В края Вани проби отново за 5:1 и след това сервираше за изравняване на сетовете. Лазаров не се примири и върна единия брейк.При втората възможност 33-годишният италианец успя и след час и 25 минути игра всичко щеше да се реши във трета част.

За съжаление в нея Вани проби още в откриващия гейм. Лазаров се концентрира и успя да направи рибрейк за 3:3. Българинът изигра слаб сервис гейм, който завърши с двойна грешка и 33-годишният италианец поведе с 5:4. Той сервираше за мача, пропиля два мачбола и Алекс съумя да върне пробива. В 12-ия гейм националът на свой ред стигна до две точки за спечелване на срещата и ликува още при първата.

„Благодаря много на публиката, която и днес ме окрили! Не мога да повярвам още какво се случи. В следващия ми мач ще дам отново всичко от себе си, но и ще се забавлявам на корта“, каза Лазаров в интервюто след мача.

За успеха Алекс си осигури 12 точки за световната ранглиста и 5285 евро от наградния фонд. Това ще му позволи да дебютира сред първите 500 в класацията на АТР следващия понеделник.

Main Menu