Отново Хаасе се превърна в черна котка за Мико на София оупън

05 Фев 2019 19:48

 

Както беше през 2017-а, така и сега, Димитър Кузманов загуби в първи кръг от основната схема на тенис турнира от сериите АТР 250 в София от Робин Хаасе - този път 2:6, 4:6, докато преди две години българинът спечели три гейма в първия сет.

“Определено не съм щастлив, не можах да покажа максимума. Робин заслужено спечели и няма какво да се оправдавам. Петият гейм в първия сет оказа голямо психологическо въздействие, но допуснах и втори пробив, така че не това бе определящо. Не съм доволен, защото нещата не се получиха, които исках да направя. Много са грешките. Утре с Адриан Андреев играем отново на двойки срещу Хаасе, така че имам шанс за реванш. Благодаря на всички, които дойдоха да ме подкрепят и се надявам да подкрепят всички българи”, каза Кузманов на корта след поражението.

Кузманов и тази година получи “уайлд кард” от организаторите за основната схема, но нямаше много аргументи срещу далеч по-опитния и успешен холандец. Чест прави на българския тенисист, че бе доста самокритичен в изказването си след двубоя и не се скри зад напрежението. Публиката в “Арена Аремец”, част от която бе и бившата ни първа ракета при дамите Цветана Пиронкова, не спираше да подкрепя любимеца си.


Кузманов се опитваше да бъде агресивен и гледаше да не се впуска толкова в продължителни разигравания, като често търсеше уинърите и в редките случаи, когато успяваше да ги осъществи, се получаваха отлични отигравания. Основно обаче той или избързваше, или не подготвяше достатъчно добре ударите си. Тактиката му вероятно не бе особено подходяща точно срещу съперник от типа на Хаасе, защото българинът се стремеше да бъде агресорът.

Големият брой грешки му попречиха да бъде конкурентоспособен за дълъг период от време, а той вкара 67% от първия си сервис. Вторият му обаче не бе на нужното ниво, за да затруднява опитния Хаасе и холандецът спечели две трети от разиграните на него точки.

Във въпросния пети гейм на първия сет Кузманов три пъти отразява брейк-бол, но се провали в четвъртия случай. Хаасе пък се нуждаеше от четири сетбола, за да приключи първата част, а във втората концентрацията му спадна. Той обаче взе ранен аванс с пробив за 2:1 и затова можеше да си позволи да не се влага максимално при ретур, а грешка от бекхенд на Кузманов приключи двубоя в полза на 54-ия в света за 74 минути./sportal.bg

 

Main Menu