Бившият треньор на Димитров: Григор ще успее, когато се откажат Джокович, Федерер и Надал

05 Фев 2019 22:57

 

Бившият треньор на Григор Димитров Патрик Муратоглу заяви, че българинът ще има възможност да атакува титла от Големия шлем след отказването на тримата големи - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

"Спечелването на турнир от Големия шлем е нещо голямо. Отстрани може да изглежда лесно, но в тениса това е най-трудното за постигане нещо. От 2006 година насам само 7 човека са печелили титла при мъжете, като по-голямата част от турнирите бяха спечелени от Новак, Роджър или Рафа", каза Муратоглу пред американското издание на "Тенис Уърлд".

"Цялата кариера на Григор премина под доминацията на тези трима шампиони, които са уникални за историята на тениса. Затова засега пред него не са се открили реални възможности да атакува титла от Шлема, но възможностите ще се открият пред него, когато тези трима играчи се откажат", каза още Муратоглу.

Към момента 27-годишният Димитров има само две достигания до полуфинал в турнирите от Шлема - на Уимбълдън през 2014 година и на Откритото първенство на Австралия през 2017 година.

Main Menu