Лазаров: Мачът с Вердаско е незабравимо изживяване

06 Фев 2019 19:38

 

"Страхотно е, просто да загреем заедно, да ни хвърлят чоп заедно, просто тези неща не се купуват с пари. Просто е незабравимо. Треперех на абсолютно всеки един сервис, даже се изненадах, че сравнително малко двойни грешки направих днес", сподели българският тенисист Александър Лазаров, след като се изправи срещу един от идолите си Фернандо Вердаско в първия кръг на София Оупън.

Лазаров се представи страхотно от началото на надпреварата, като спечели два мача в квалификациите, за да стигне до основната схема и там да играе срещу един от най-обичаните тенисисти в Тура. Вердаско демонстрира класа и спечели с 6-2, 6-1, за да се класира за втория кръг на надпреварата. "Не беше много тежък мача, взех три гейма, които мисля, че бяха достатъчни. Много ми дойде напрежението накрая, не съм спал последните няколко дена и сега в момента усещам умората, когато се отпуснах. Надявам се да използвам това като трамплин в бъдеще и да стане нещо. Миналата година по това време ми беше много трудно, мислех и да приключвам да играя, обаче успях по някакъв начин да се събера, да продължа да тренирам и сега разбирам, че си заслужава. Дядо ми е бил тенисист, баща ми е бил тенисист, искам и аз да направя като тях нещо значимо. Първия мач, който съм гледал, е на баща ми за Купа Дейвис, затова играя и за България. Роден съм в САЩ, но понеже те са играли за България, тук ми харесва, тук съм израснал", коментира Лазаров след двубоя.

"Снощи до четири и половина сутринта гледах мачове на Вердаско, опитах се по някакъв начин да си изградя тактика, стратегия, но както видяхте, че не стана. Страхотно е, просто да загреем заедно, да ни хвърлят чоп заедно, просто тези неща не се купуват с пари. Просто е незабравимо. Треперех на абсолютно всеки един сервис, даже се изненадах, че сравнително малко двойни грешки направих днес, в сравнение с предишните мачове. Сега разбирам какво им е на другите тенисисти, когато се изправят срещу някой, който има победи над Надал, над Джокович. Респектът е голямо нещо", допълни той.

"Преди да участвам тук, имах планове да отида в Хърватия да играя Фючърси, обаче не очаквах, че ще спечеля няколко мача и ще вляза в ранглистата на АТР. Сега малко се променят нещата, ще се опитам да изиграя някой Чалънджър, ако успея да вляза и до края на годината мисля, че първите 400 ще бъде добре. Сега съм около 480. Поставям си малки и постижими цели, за да не бъда разочарован, ако не стане в края на годината", каза още 21-годишният Лазаров

Main Menu