Медвед се справи Монфис и е вторият финалист на София оупън

09 Фев 2019 21:48

Руснакът Даниил Медведев се класира за финала на турнира по тенис в София от категорията АТP 250. Поставеният под номер 3 Медведев победи категорично седмия в схемата Гаел Монфис с 6:2, 6:4 за 76 минути. 22-годишният московчанин направи серии от по пет последователни гейма и в двата сета, за да поведе с по 5:1 в тях. В първия руснакът нямаше проблеми да го затвори при собствен сервис, но във втория, когато подаваше за мача, той допусна пробив. Впоследствие 33-годишният Монфис намали до 4:5, но 16-ият в света Медведев все пак не допусна обрат.

Така в търсене на четвърта титла в кариерата си руснакът ще се изправи срещу унгареца Мартон Фучович, който по-рано днес се справи с Матео Беретини (Италия) с 5:7, 7:5, 6:3 в първия полуфинал от надпреварата.

"Направих силен мач. Беше доста оспорвано в края, но Гаел никога не спира да се бори, направи няколко страхотни удара. Радвам се, че нещата не се усложниха и все пак се класирах за финала. При 0:15 в последния гейм изтръпнах, защото да допуснеш обрат от 6:2, 5:1 нямаше да бъде приятно", коментира Медведев.

Руснакът победи Фучович на клей в Монте Карло през миналия сезон с 6:7 (4), 6:2, 7:5 в единствената им среща на ниво АТP. "Играл съм срещу него и съм го побеждавал. Играя добре, на финала съм, но и той има силна седмица. Имах известни колебания в първия ми мач тук, но смятам, че вече всичко е наред", каза още Медведев./sportal.bg

Main Menu