Печат на тази страница

Мелцер и Мектич спечелиха турнира на двойки на София оупън

10 Фев 2019 16:10

Юрген Мелцер (Австрия) и Никола Мектич (Хърватия) спечелиха първата си титла като двойка в турнирите от АТP. Мелцер и Меткич победиха Чън-Пън Сие (Тайван) и Кристофър Рункат (Индонезия) с 6:2, 4:6, 10-2 за 67 минути на финала на надпреварата при дуетите в София. Европейците доминираха в първия сет, който взеха с пробиви във втория и в осмия гейм. Във втората част Сие и Рункат успяха да изравнят след единствен пробив за 5:4, но в шампионския тайбрек австриецът и хърватинът взеха девет от първите десет разигравания, което се оказа решаващо.

"Стана хубав мач. Благодаря на моя партньор. За мен беше удоволствие да бъда тук. През миналия сезон играх финал, тази година спечелих. Ще се радвам отново да дойда догодина", заяви Мектич, който беше финалист на двойки и през миналия сезон в тандем с друг австриец Александър Пея, но загубиха мача за трофея от холандците Робин Хаазе и Матве Миделкооп със 7:5, 4:6, 4-10.

37-годишният Мелцер, бивш номер 6 в света при дуетите, заслужи общо 14-а титла в кариерата си в 31-ия си финал на двойки. Той има два трофея от “Големия шлем” в тандем с германеца Филип Печнер през 2010 година на "Уимбълдън" и през 2011 година на Откритото първенство на САЩ.

30-годишният Мектич, 15-и в класацията на АТP при дуетите в момента, взе пета титла. За Чън-Пън Сие и Кристофър Рункат това беше първи финал на двойки в кариерата им в Тура на АТP./sportal.bg

Main Menu