Печат на тази страница

Даниил Медведев: Изпълних целта си

10 Фев 2019 21:15

Даниил Медведев триумфира на турнира от сериите АТП 250 в София. Поставеният под номер 3 руснак победи на финала унгареца Мартон Фучович с 6:4, 6:3 за 81 минути в зала "Арена Армеец".

"Щастлив съм. Затова играем - да печелим титли. Доволен съм, затова пристигнах в София. Днес нямаше трудни сетове. Изпълних своята задача. Утре летя за Ротердам. Говорих с Мартон, оказа се, че ще пътуваме заедно", заяви руснакът след двубоя.

Утре Медведев ще навърши 23 години. "Със сигурност ще празнуваме. Не че утре нямаше да бъда щастлив, все пак е рождения ми ден, но като професионален спортист да празнувам с титла е страхотно. Утре на летището ще се видя с моята съпруга, предполагам ще изпием по чаша шампанско. От там нататък ще се готвя за следващия ми мач срещу Жереми Шарди", добави шампионът.

Медведев коментира ситуацията при 3:2 във втория сет, когато Фучович имаше възможност за пробив, но не успя да я реализира. "Да, това беше един от ключовите моменти. Взех правилното решение - изпълних сервис, след това играх форхенд по диагонала. В тениса не винаги по-добрият печели, но днес не беше такъв случая. Направих два пробива в първия сет, два във втория, спечелих повече точки и мисля, че победата ми е заслужена", заяви Медведев.

Руснакът каза, че не мисли за отговорността, че трябва да наследи в родината си играчи като Кафелников, Сафин и Давиденко. "Честно казано аз не мисля за това. Всички имена, които изброихте, са руски легенди, те са спечелили всичко. Говорим за хора, които са били номер 1 в световната ранглиста. Ако успея да повторя техните успехи ще бъде страхотно, но сега съм концентриран само и единствено върху себе си", отговори руснакът.

Той похвали организацията на турнира в София. "Да, аз го казвам постоянно, още след първия мач - всичко е прекрасно. Опитвам се да намеря нещо, което направено по-добре от другото, но всичко е идеално. В първия мач не ми харесваше корта, не ми харесваха топката, но успях да спечеля, а сега съм шампион. Нямам от какво да се оплача", заяви Медведев.

Титлата в София е четвърта в неговата професионална кариера. "Трябва да призная, че имаше турнири, които спечелих като юноша и там емоцията беше различна. Говоря за момента, в който спечелих купата. Ако трябва да наредя някъде тази, може би тя е след турнира в Токио. Все пак говорим за повече точки, повече пари, престиж. Там победих на финала Кей Нишикори. Ценя всяка една титла, която съм спечелил", каза руският тенисист.

Медведев коментира участието си в турнира, но не уточни дали ще се върне през следващата година. "За съперниците си тук не мога да кажа нищо конкретно, с тях има вероятност да се засечем на други турнири, там тактиката е различна. Първият ми мач в София беше много труден, нищо не ми се получаваше. Спечелих следващите три двубоя в по два сета, но това не означава, че бяха лесни мачове. Днес специално мисля, че Мартон беше избрал много подходяща тактика срещу мен, бях поставен под напрежение. Бях нервен в началото, но не исках да го показвам. След като спечелих първия сет той се пречупи. От там нататък нещата се развиха в моя полза. Дали ще се върна обратно? Има цели 365 дни, така че да почакаме", коментира шампионът./sportal.bg

Main Menu