Печат на тази страница

Григор Димитров направи щедро дарение за деца в Африка

12 Фев 2019 10:59

Григор Димитров показа, че има голямо сърце. Най-добрият български тенисист се включи в благотворителната кампания “Тенис за Африка”, имаща за цел да събере средства за закупуване на спортна екипировка за деца на Черния континент. Това разкри бившият аржентински тенисист от топ 100 Бриан Дабул, който преди десет години достигна до №82 в световната ранглиста. Самият той работи като доброволец и организира акцията.

“Искам да благодаря на всички, които се включиха в “Тенис за Африка”. Днес с щедрата помощ на Григор Димитров събрахме 5000 щатски долара, които ще бъдат използвани за закупуването на спортна екипировка, която ще изпратим заедно с вече събраното за 150 деца в Африка. Не забравяйте, че можете да изпратите тенис оборудване в нашите бази по целия свят”, написа е в “Инстаграм” Бриан Дабул, който добави и списък с местата, на които всеки желаещ може да изпрати спортен артикул.

Аржентинецът публикува и снимка, на която малчуганите благодарят на Гришо за милия жест.

“Благодарим ти, Григор Димитров. Много сме признателни и радостни за твоята подкрепа. От децата на Конго”, написаха децата на плакат./sportal.bg

Main Menu