Лесен старт за Григор Димитров в Маями

24 Мар 2019 08:47

Григор Димитров изигра най-убедителния си мач през 2019-а, побеждавайки ветерана Фелисиано Лопес с 6:1, 6:3 едва след само час на корта Грандстенд във втория кръг на Мастърса в Маями.

Родната звезда в тениса участва в първия си двубой от 62 дни насам, след като отказа няколко турнира заради контузия в рамото. Възстановяването му явно е било добро, тъй като се върна със свежи сили и тотално надигра съперника.

Проблеми с болки не личаха, а играта на хасковлията бе наслада за окото и ще се надяваме да се задържи за по-дълго. Нито за миг в сблъсъка Григор не остави съмнение, че е по-подготвеният, свежият и можещ тенисист и това не се дължеше само на 37-годишната възраст на испанеца.

Фелисиано реши да играе упорито само сервис-мрежа на своето подаване, за да търси бърз завършек на точките, но българинът го наказваше с лекота и го проби по два пъти в сетовете.

Първият от тях дойде след 9 печеливши удара срещу шест за съперника, а непредизвиканите грешки за световния №29 бяха едва пет.

Във втората част испанецът успя сякаш да се задържа повече в разиграванията, но след пробив в петия гейм тотално изгуби увереност и доиграваше мача. Цялата му нагласа и тактически замисъл се оказаха провал, като не стигна до нито една точка за пробив.

На корта бе треньорът на Димитров Дани Валверду и се чуваха доста български възгласи, както вече е навсякъде по света. Публиката обаче като цяло направи лошо впечатление с поведението си между геймовете, което изнерви съдията на стола и испанския тенисист.

Димитров обаче остана изцяло концентриран и не показа никакви емоции, а просто професионално си свърши работата с много убедителна игра от основната линия. В третия кръг ще играе с австралиеца Джордан Томпсън, който е №77 в света. Двамата не са се срещали досега.

Това бе трета победа в пет мача за българина срещу световния №94, като всичките дойдоха на твърди кортове.

Main Menu